Gazdag nyarat hoz az AGORA: Kiscsillag, Vad Fruttik, Gyermeknapi Forgatag, Savaria Táncverseny

Kevesebb pénz, mégsem csorbuló programok, gazdag nyár: ezt ígéri az AGORA kulturális intézményrendszer. És még számos koncertet, látványos eseményt Szombathelyen.

Kozma Gábor

Milliókkal vágták vissza  az AGORA idei költségvetését, de a társaság nem mond le a minőségi kultúra képviseletéről. Erről is tájékoztattak pénteken, részletesen szólva a nyári programokról. Legelébb azt a leporellót  láthattuk, amely Balogh Péter, Feiszt György és Orbán Róbert  munkája.

A Szombathelyi séták  sorozat  olyan helyi tudósokat, művészeket mutat be, valamint ajánl történelmi séta keretben  megismerése, akik nem csak a városért,  de az országért is tettek. A Stieber Eszter gondozta kiadvány a többi között Werner Alajost, Vass Bélát, Koroknay Istvánt, Heimler Jenőt mutatja be. Mintegy 100 olyan személy ügyködött a városban, akik méltók az utódok figyelmére, s  immáron 49-et sikerült is bemutatni az AGORA támogatásával.

Az egyes programokról Grünwald  Stefánia igazgató, valamint Novák Edina és Prieger Szabolcs tájékoztattak. Mindezek előtt, üde színfoltként, megszólalt egy új szombathelyi zenei formáció, a Sixters. A hat tag közül,  bemutatkozásképpen, Horváth Meggie és Peltzer Géza adott elő saját szerzeményeket, nagy taps közepette. Ők is szerepelnek majd az Agora-nyár rendezvényein. 

Május 13-án az MSH-ban lép fel a Kiscsillag, Lovasi András, a Magashegyi Underground, a  Vad  Fruttik és a Shanti Ska Tones. Május 20-án kerül sor a Quadrille Európai Táncfesztiválra a Fő téren. Az előzőkön százak vettek részt. Most könnyen lehet, hogy Guinness-rekord születik, legalább is kísérletet tesznek erre a táncosok.

Május 29-én a Történelmi Témaparkban és a Savaria Moziban tartják meg a városi gyereknapot. Bár itt is kisebb a támogatás, azért gazdag program várja majd a kicsiket és nagyobbakat.  Sajnos idén elmarad a Fúvószenekari fesztivál, de a zenészeket hallhatjuk majd más programokon.

A jelenlévők az internet révén élőben értekezhettek Dés Lászlóval, aki május 30-án mutatja be Átutazó című dalos produkcióját Udvaros Dorottyával és Kulka Jánossal. 

A  Savaria Táncversenynek a Tíztánc Világkupa elnevezés  jár  ki június 11-én, 16-án Bloomsday ír nagykövettel, 18-án Szentivánéji tűzijátékkal és Marót Vikivel. Júliusban pedig  musicalkoncert csendül fel, lesz tehát miből válogatni.  

 

OLDALTÖRÉS: AGORA FESZTIVÁL 2011. május 13. péntek 19.30 óra

 

 

 

AGORA FESZTIVÁL  2011. május 13. péntek 19.30 óra

AGORA – Művelődési és Sportház

KISCSILLAG, VAD FRUTTIK, MAGASHEGYI UNDERGROUND, SHANTI SKA TONES

Régóta várt fesztivállal rukkol elő május 13-án, pénteken az AGORA. A hazai könnyűzenei színtér legjelesebbjei közül három, közös mini-fesztiválon mutatkozik be a szombathelyi „nagyérdeműnek”. Itt lesz Lovasi András „egyetlenként” megmaradt zenekara a Kiscsillag, a tavalyi év legnépszerűbb slágerét produkáló Vad Fruttik és a „szeplős vállakról” elhíresült Magashegyi Underground. A hazai színeket a Shanti Ska Tones képviseli. Kapunyitás este 7 órakor. Jegyeket elővételben az Agora Jegyirodában lehet vásárolni 2200 Ft-os áron.
AGORA Fesztivál időbeosztás:
19.00 Kapunyitás
19.45 SHANTI SKA TONES
20.45 MAGAHEGYI UNDERGROUND
21.50 KISCSILLAG
23.15 VAD FRUTTIK
A koncertek után ALTERNATÍV AFTERPARTY a Café Cubában!


MAGASHEGYI UNDERGROUND
Az utóbbi idők legkedvesebb underground-pop formációja, a Magashegyi Undergroundfergeteges lemezbemutató koncerttel készül Szombathelyre. A M U először 2007-ben robbant be a Szeplős Váll című slágerrel, amivel meg sem álltak a Fonogram „Év zenekara” és az „Év legjobb dala” jelölésig. A tagok egyéb zenei elfoglaltságai miatt ezután egy év pihenőkövetkezett, de 2009 tavaszán visszatért a banda, és a fesztiválszezont, majd az őszt is végigkoncertezte. 2010-ben jelent meg a zenekar debütlemeze Ezer Erdő címmel. A kritikusok által is kiemelt Ezer Erdő előfutára az ingyenesen letölthetővé tett négyszámos kislemez volt, a Szívtakarítás, illetve megjelent egy kiadatlan szerzeményekből álló nyolc számos, ugyancsak ingyenesen hozzáférhető lemez is Ezer város címmel.
A csapat énekesnője, Bocskor Bíborka a Megasztár harmadik szériájában tűnt fel, és büszke erdélyi származására; énekében mindig tetten érhetők az erdélyi tradíció elemei. A csapat billentyűse Fodor Máriusz, akihez több zenekar nevét is társíthatjuk, így a már megszűnt Kaukázust vagy éppen az FM Orchestrát. További tagok: Szalai Anesz - ének, Demeter Zoltán - basszusgitár, Fűrész Gábor - gitár, Toldi Miklós - dob, Szakál Tamás - hegedű.


KISCSILLAG
A Kiscsillag egy komolyan vett hobbizenekar, negyvenkörüliek garázsrockzenekara, amely úgy alakult, hogy úgy alakult. Egy szép napon Lovasi András felfedezte magában a szunnyadó riffelős szólógitárost, vásárolt egy megfelelő hathúros hangszert, és szólt a Kispál és a Borz egykori dobosának, Brautigam Gábornak, az ős-Kispál basszusgitárosnak, Ózdi Rezsőnek, valamint a PUF-os Leskovics Gábornak, ugornának már össze egy próbára. A próbák olyan jól sikerültek, hogy egyik követte a másikat, és hamarosan összeállt a Kiscsillag zenekar első koncertműsora.
A koncertműsort koncertek, sőt klub- és fesztiválkoncertek sorozata követte, majd újabb számok jöttek, közben elkészült egy demó, végül pedig a teljes lemezanyag. A Kiscsillag debütalbuma a kritikák szerint az elmúlt évek legjobb Lovasi-anyaga. A 13+1 számot tartalmazó, háromnegyed órás Greatest Hits vol. 1. 2006-ban jelent meg, és a mai napig 8000 példány fogyott belőle.
A zenekarból 2008-ban kivált Brautigam Gábor, helyette a Kispál és a Borzban is játszó Mihalik Ábel ült a dobok mögé. A zenekar ebben a felállásban készítette el második lemezét Örökre szívembe zártalak címmel, amely 2009 tavaszán került a boltokba.
A lemezmegjelenést a 2009-es év hátralévő részében országos lemezbemutató turné követte, kiegészülve több külföldi fellépéssel és három videoklip-megjelenéssel.
A zenekar 2010 novemberében jött ki legújabb, Sirály című kislemezével, ami a 2011 őszére tervezett harmadik Kiscsillag nagylemez beharangozója is egyben.

A zenekar:
Leskovics Gábor: gitár, ének, billentyű
Lovasi András: ének, gitár
Mihalik Ábel: dob, vokál
Ózdi Rezső: basszusgitár

 

VAD FRUTTIK

A veszprémi és várpalotai Vad Fruttik zenekar három éve a semmiből tűnt fel, ehhez képest októberben már harmadik, Fénystopposok című albumát mutatja meg Szombathelyen! Az évek során tehetségkutatókon győzedelmeskedő Vad Fruttik csak 2006-2007 táján tett szert országos népszerűségre. Elsőként Nekem senkim sincsen és Sárga Zsiguli című slágereikkel tűntek fel. A még barkács körülmények között készült Rózsikámnak digitálisan című 2006-os lemez után a 2008-as Egy éjszaka Bohémiában-t már élő hangszerekkel rögzítették, ami ennek köszönhetően jóval egységesebb, organikusabb hangzást kapott. Az igencsak jól sikerült Fénystopposok turné meghozta jutalmát, az új lemezt a hallgatók a 2010. Év Magyar Albumának választották.
A sajátos zenei világú együttes a rádiós sikerek mellett folyamatosan koncertezik országszerte. A srácok nem adnak a formaságokra, úgy keverik a pop és az underground stílusjegyeit, ahogy koncerteken a Boroskólá-t a Limonádé-val. Az eklektikus zenei kísérlet meghozta a sikert, a Vad Fruttik a 2011-es fesztiválszezon egyik legfontosabb csapatává vált!

Zenekari tagok:
Kerekes Gergely – gitár
Hock Zoltán – basszusgitár
Hock Attila – dob
Győrffy Gyula – billentyűs hangszerek
Likó Marcell – ének, gitár

 

OLDALTÖRÉS: QUADRILLE EURÓPAI TÁNCFESZTIVÁL 2011. május 20. péntek 12.00 óra

 

 

 

 QUADRILLE EURÓPAI TÁNCFESZTIVÁL  2011. május 20. péntek 12.00 óra

Szombathely, Fő tér

Esőhelyszín: AGORA – Művelődési és Sportház
(Szombathely, Március 15. tér 5.)

2005-ben Közép- és Kelet-Európa 27 városában került megrendezésre a Quadrille Táncfesztivál 17.060 táncossal. Magyarországot Szombathely képviselte 420 középiskolás táncossal.
Az Európai Quadrille Táncfesztivál (European Quadrille Dance Festival - EQDF) ötletgazdája és jogtulajdonosa a Szlovéniai Táncegyesület (Maribor). Az ő kezdeményezésükre indult, a fiatalok tánckedvére, lendületére, vállalkozó kedvére épít. A Guinness-rekord nyilvántartások alapján ez a rendezvény a legnagyobb az egy időben előadott szinkrontánc kategóriában. A tánc az e napokban érettségizőknek szól. Kortársaik, iskolatársaik adják elő a közismert négy tételes francia négyes táncot Johann Strauss Denevér című zenéjére. Az országos és helyi szponzoroknak köszönhetően a tánc igen látványos (színes pólók, esernyők).

2006-ban szintén Magyarország egyedüli képviselőjeként a város támogatásával 368 diák táncolt egy időben a többi európai fiatallal. Ez hivatalos Guinness-rekord lett.

Szombathelyen 2007-ben a megújult Fő téren 300, 2008-ban 372, 2009-ben pedig több mint 500 középiskolás táncolt egy időben a többi európai város diákjaival.
A 2009-ben is rekordot döntött a Quadrille Európai Táncfesztivál. A résztvevő   52 szlovén, szlovák, cseh, horvát, szerb, magyar, román és macedon városban 6845 Quadrille kör, azaz pontosan 27380 diák táncolt egy időben.

2010-ben 50 európai város 32 416 diákja csatlakozott a Quadrille-hoz.
A korábbi rekordhoz képest 5036-al nőtt a résztvevők száma, s ezzel „a legnagyobb Quadrille szinkrontánc”-ként került be a rendezvény a Guiness Rekordok könyvébe.

A 2011. május 20-i Quadrille-bemutató kizárólagos magyarországi helyszíne Szombathely, az előzetes felmérések alapján mintegy 600 szombathelyi diákkal.

A szlovéniai központ 2011-ben 50 000 táncosra számít körülbelül 50 európai városban.
 A Quadrille tánc pontosan 12.00 órakor indul Szombathelyen, a Fő téren.

 

A táncfesztivál helyi szervezői:
• Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata
• AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ

Program főszereplői: a rekordkísérlethez csatlakozott szombathelyi középiskolások:

• Élelmiszeripari- és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium
• Gépipari, Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium
• Hefele Menyhért Építő- és Faipari SZKI
• Hermann Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási SZKI és Kollégium
• Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
• Kanizsai Dorottya Gimnázium
• Kereskedelmi Szakképző Iskola és Kollégium
• Művészeti SZKI
• Nagy Lajos Gimnázium
• Nyugat-magyarországi Egyetem – Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
• Oladi Általános Művelődési Központ Teleki Blanka Szakképző Iskolája
• Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
• Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola
• Savaria Közlekedési Szakképző Iskola és Kollégium
• Szent-Györgyi Albert Középiskola

A program fő helyszíne Szombathely város Fő tere.  A rendezvényt a Raiffeisen Bank, illetve a Fő téri és belvárosi vendéglátóhelyek támogatják. A négy fős Quadrilleköröknek vendéglátást vagy kisebb ajándékokat ajánlanak fel. Az ajándék bónokat a produkció bemutatása után sorsoljuk ki a szponzor kiemelésével. A nyertes Quadrille-körök a Fő téri teraszokon pihenik ki a hét fáradalmait.

Támogatók (vendéglátás):

Art Café
Cinema Café
Bécsi Kávézó
Royal Söröző
Mészáros Cukrászda

OLDALTÖRÉS: VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG 2011.május 29. vasárnap 09.30-19.00


VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG 2011.május 29. vasárnap 09.30-19.00

AGORA – Savaria Filmszínház
Történelmi Témapark


VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG 2011.május 29. vasárnap 09.30-19.00

AGORA – Savaria Filmszínház
Történelmi Témapark


VÁROSI GYERMEKNAPI FORGATAG 2011.május 29. vasárnap 09.30-19.00

AGORA – Savaria Filmszínház
Történelmi Témapark

Az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ negyedik éve szervezi a Városi Gyermeknapi Forgatagot a Történelmi Témapark hangulatos helyszínén, május utolsó vasárnapján.
Az idei évben a szervezők egész vasárnapra kínálnak tartalmas és izgalmas programokat a szülőkkel együtt játszó gyermekeknek.

A program a korán ébredő csemetéknek már reggel elkezdődik az AGORA – Savaria Filmszínházban. Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnephez csatlakozva a Bogyó és Babóca - 13 új mese című filmet tekinthetik meg 9.30; 10.45; 12.00 és 13.15 órai kezdettel a rajongók, még a hivatalos bemutató előtt.

13.00 órakor aztán megnyitja kapuit a Történelmi Témapark is, és elkezdődik az egész délutánt betöltő program-kavalkád. Érdekes és izgalmas játékok várnak itt minden gyermeket és gyermeklelkű felnőttet.

Óriás játékok (dominó és vízvezeték játszóház), népi ügyességi játékok, furfangos fejtörők tehetik próbára a játékosok erejét, ügyességét vagy éppen éles elméjét.
A legkisebbek a Babasátorban régi gyermekjátékokkal játszhatnak.

Az ügyes kezűek a Tudástarisznya projektzáró rendezvényének kézműves sátrában agyagozhatnak, bőrözhetnek, nemezelhetnek, dolgozhatnak fonallal, vesszővel és gyékénnyel. A rajzfilmkedvelők délután sem maradnak élmény nélkül, hiszen egész délután várja őket a Mozisátor és Bogyó és Babóca-foglalkoztató.
A nagyobbacskák és történelmet kedvelők a Vas Vármegye Lovagjai tagjaival ismerhetik meg a középkori élet és harcászat jellegzetességeit, valamint kipróbálhatják a Témapark római kori erőgépeit, megtekintheti a római kori műhelyeket is. A régi mesterségek kedvelői pedig a Fémfaragók játszóházában valódi érmét is önthetnek.

Megfáradva a sok kalandtól a színpad várja az érdeklődőket: 13.00 órakor az AGORA Gyermek Művészeti Fesztivál 2011. legjobbjai mutatkoznak be, 13.30-kor a Mozdulj Szombathely Egyesület tagjai csinálnak kedvet mindenkinek a mozgáshoz. A délután  további részében a meséé a főszerep: 14.30-kor a Mesebolt Bábszínháztól láthatjuk A vitéz szabólegény című történetet, míg 16.30 órakor a KisHétrét „Tudod-e” című gyermekműsorát hallgathatjuk.
A rendezvény idén szűkösebb anyagi forrásból gazdálkodhat, mint az előző években, de ennek ellensúlyozásában sokat segítenek a rendezvény együttműködő partnerei: a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány, aminek segítségével gyönyörű helyszínen valósulhat meg a Városi Gyermeknap, illetve a Mesebolt Bábszínház és a Mozdulj Szombathely Egyesület, akik a színpadi program színvonalas biztosításában nyújtottak segítséget.
A kínálat óriási, mindenki választhat kedvére.
Természetesen a gyermeknap rossz idő esetén sem maradhat el, ez esetben a helyszín az AGORA - Savaria Filmszínház épülete.

 

 

OLDALTÖRÉS: UDVAROS DOROTTYA és DÉS LÁSZLÓ: ÁTUTAZÓ 2011. május 30. 20 óra


UDVAROS DOROTTYA és DÉS LÁSZLÓ: ÁTUTAZÓ  2011. május 30. 20 óra
AGORA - Művelődési és Sportház


UDVAROS DOROTTYA és DÉS LÁSZLÓ: ÁTUTAZÓ  2011. május 30. 20 óra
AGORA - Művelődési és Sportház


UDVAROS DOROTTYA és DÉS LÁSZLÓ: ÁTUTAZÓ  2011. május 30. 20 óra
AGORA - Művelődési és Sportház


VENDÉG: KULKA JÁNOS

Közreműködik: Erdélyi Péter – billentyűsök, Sipeki Zoltán – gitárok, Boross Attila – basszusgitár, Horváth Kornél – ütőhangszerek, Gyenge Lajos – dob, Nádasi Veronika – vokál, Péter Barbara – vokál
„A nyolcvanas éveken úgy utaztunk keresztül, mintha meg sem történtek volna, úgy tűntek volna el a januárok, márciusok, ahogy eltűntek fényükkel az autók a tompán megvilágított sarkokon. Az egyhangúság vert visszhangot bennünk, még szerencse, hogy 1984-ben elkészült az Átutazó című bravúrdarab és fétistárgy, mely olyan fontos kordokumentum, olyan karakteres munka, hogy akár országimázs része is lehetett volna. Ahogy a franciákat nem tudjuk Piaf nélkül elképzelni, nehéz úgy Budapestre gondolni, hogy ne jusson eszünkbe Dés-Bereményi hóesése, a zöldes homályban úszó iskolák folyosói, az elhangolt zongorák.
Az Átutazó afféle referenciamunka, a korszak dal-kulturális csúcsteljesítménye, felejthetetlen hangszerelési feladványokkal, bizonyításokkal és megoldásokkal, és olyan versvilággal, mely elmosta a határokat a dalszöveg és a költészet között. Udvaros Dorottya a nyolcvanas évek közepén már a korszak nagy színésznője és érzéki idolja, a legjobbak udvarolták körbe, a legjobb zenéket és szövegeket nyújtották át neki, és ő úgy énekelte el a dalokat, hogy közben szívünkre rakta le terhét, melytől mi mégis könnyűnek éreztük magunkat.”
Poós Zoltán – író

Hosszú idő után most újra megszólal Udvaros Dorottya legendás lemeze. A nagyszabású koncert vendégei Kulka János, akivel többek között a lemez egyik nagy slágerét, a Vetkőzés című duettet adja elő, és aki ezen a koncerten más Dés-dalokat is énekel. A zeneszerző pedig nem „csak” zongorán és szaxofonon játszik, hanem saját dalai közül is elénekel néhányat.

Rendező: Concert & Media

 

 

OLDALTÖRÉS: 46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY 2011. június 11.


46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY  2011. június 11.
AGORA - Művelődési és Sportház


46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY  2011. június 11.
AGORA - Művelődési és Sportház


46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY  2011. június 11.
AGORA - Művelődési és Sportház

A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos rendezvénye, Szombathely egyik legrégibb, legnevezetesebb rendezvénysorozata. Az első Savaria Nemzetközi Táncversenyt 1966-ban rendezték Szombathelyen, s azóta a táncsport legjobb versenyzői minden évben szigorú nemzetközi zsűri előtt mutatják be latin, illetve standard táncokból szerzett tudásukat, felkészültségüket.
A verseny több mint négy évtizedes múltja méltán vívta ki a szakmai körök elismerését, s tette a várost nemzetközi szinten is ismertté. A versenyzők standard táncok (Angolkeringő, Tangó, Bécsikeringő, Quick-step, Slow-fox) és latin táncok (Samba, Cha-cha, Rumba, Paso doble, Jive) illetve tíztánc kategóriában versenyeznek. A szombathelyi versenyek több mint négy évtizedes múltja és színvonalas rendezése lehetővé tette, hogy az Európa- és Világkupákon túl kiemelt versenyek rendezési jogát is elnyerjük. A 2008. évi Savaria Nemzetközi Táncverseny elnyerte a nagy presztízsű „Grand Slam” minősítést.  A televíziós közvetítésnek köszönhetően nemcsak idehaza, de a világ számos országában, több millióan követhették nyomon az elődöntő, a középdöntő és döntő eseményeit, megcsodálhatták a fellépő profi és amatőr párosokat, formációs csoportokat. A versenyekről a Duna TV ez évben felvételt készít, így a szakmai és táncot kedvelő közönség láthatja a versenyeket idehaza és szerte a világban.

Az ország legrégibb hagyományokkal rendelkező táncversenye idén június 11-én kerül megrendezésre – 46. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENY – TÍZTÁNC VILÁGKUPA elnevezéssel. A TÍZTÁNC VILÁGKUPÁRA jelenleg 14 ország jelentkezése érkezett meg, május végéig kb. 25 ország legjobb párosainak nevezésére számítunk. A versenyzők teljesítményét a 9 tagú zsűri nemzetközi testülete fogja értékelni. A versenyek szünetében színvonalas show műsorokat is láthat a közönség.

Május 06-ig a következő országok párosai neveztek: Cseh Köztársaság, Észtország, Franciaország, Japán, Kanada, Kazahsztán, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Oroszország, Portugália, Szlovákia, Ukrajna,USA, Magyarország
A táncverseny programja:
 - IDSF Tíztánc Világkupa
 - IDSF Senior I. Open Standard 
 Program:
14.00  Elődöntők
19.00  Középdöntők és döntők

 

OLDALTÖRÉS: Bloomsday 2011 2011. június 16. csütörtök

 

 

 

Bloomsday 2011  -  2011. június 16. csütörtök


Különleges irodalmi emléket dolgoz fel a Bloomsday Szombathelyen. A rendezvény azon az irodalmi tényen alapul, hogy James Joyce Ulysses című – egyetlen napon (1904. június 16.) játszódó – regényének mitikus főhőse Leopold Bloom (Virág Lipót) reklámügynök, dublini kispolgár szombathelyi származásúnak vallja magát. A helytörténészek kiderítették, hogy az 1800-as évek közepén valóban élt a városban, a mai Fő tér 41. szám alatti házában egy Blum nevű család. E család leszármazottja volt egy bizonyos Virág Lipót, aki Triesztben került kapcsolatba James Joyce-szal. (Az Ulysses Triesztben íródott.) Ezen alapszik az immár hagyománnyá vált ünnep.
Ennek a gondolatnak a jegyében indult útjára, és idén már 18. alkalommal rendezzük meg  a szombathelyi Bloomsday-t. A kortárs fesztiválok szinte minden művészeti ágát felvonultató rendezvény, hagyományosan idén is kapcsolódik az ír kultúrához.

 Program:
13.00  Elindul a Művészeti szakközépiskolások projektje (élő alkotás, a Bloomsday kapu elkészítése és kidekorálása (kartonkapu felhelyezés és kifestés a Belsikátor két oldalán).
Elindul a Savaria Egyetemi Központ projektje: Ulysses hajójának elkészítése hulladékpapírból. Helyszín: Agora-hátsó udvar.
15.30-16.00 Térzene a Bloom-ház előtt, majd átvonulás az AGORA Központba (Ifjúsági Fúvószenekar)
16.00  Ír Himnusz, Megnyitó - Mr. John Deady ír nagykövet és Dr Puskás Tivadar polgármester (Agora Terasz)
16.15 Békés Pál könyvbemutató (moderátor: Takács Ferenc a Joyce Társaság elnöke) – (Agora Szalon)
16.45 Fogadás a teraszon
17.30 Békés Pál portréfilm vetítése – (Agora - Szalon)
17.30 Rua zenekar koncertje (Agora - Pincegaléria)
18.00 Bloomsday pecsételés liszttel és porcukorral – Belsikátor, Fő tér, Bloom-ház
18.30 Mediawave díjnyertes filmek bemutatója (Agora - Szalon)
19.30 FM ZERO koncert (Agora - Pincegaléria) 

 

OLDALTÖRÉS: SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK 2011. június 18. szombat


SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK 2011. június 18. szombat

Csónakázótó és környéke (Kenderesi utca, Bartók Béla körút)


SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK 2011. június 18. szombat

Csónakázótó és környéke (Kenderesi utca, Bartók Béla körút)


SZENTIVÁNÉJI VIGASSÁGOK 2011. június 18. szombat

Csónakázótó és környéke (Kenderesi utca, Bartók Béla körút)


SZIGET
10.00 – Vízibiciklizés
10.00- 12.00 és 13.00–17.00 T-Com gyereksziget
Gyermekfoglalkoztató programok
22.30 Gyertyaúsztatás

TÓFÜRDŐ
10.00-16.00 Juniális sportvetélkedők

NAGYSZÍNPAD   - Emlékmű alatt 
10.00 – 12.00 Fúvós parádé
13.00  Galaxy Rock and Roll Klub bemutatója
14.00  Shadiboys Zenekar koncertje
16.00  4N Acoustic Performance koncertje
17.30 Savaria TSE latin táncbemutató
18.30 Isis BigBand koncertje
20.30 LGT Emlékzenekar koncertje
23.00 – 0.45 Maróti Viki és a Nova Kultúr Zenekar koncertje
(a koncertet megszakítja a tűzijáték)
24.00 Tűzijáték a Hotel Claudius tetejéről

EMLÉKMŰ  - terasz
10.00-22.00 Piknik
22.00 Óriási máglya meggyújtása, tűztánc, tűzugrás

TERMÁLFÜRDŐ
9.00-19.00  Egészségvédő programok
20.30 Vízi aerobic
21.00 – 22.30 Éjszakai fürdőzés és MOZI

VÁSÁRI SOKADALOM  - Bartók Béla körút
10.00 – 01.00 Kézműves vásár, Vurstli, Vendéglátás
15.30; 17.00; 18.00;  Fúvószenekarok felvonulása

 

OLDALTÖRÉS: EZ nem ugyanAz 2011. július 17. vasárnap 20 óra

 

 

 


EZ nem ugyanAz  2011. július 17. vasárnap 20 óra
Ferences-kert, Történelmi témapark


Minden élőben, semmit playbackről...
A 33 dal eddig nem hallott sorrendben fantasztikus látvány technikával, valamint a pantomim eszközeivel
vibráló koncertté alakul. Mindennapjaink gyötrelmei, szerelmei,
szenvedéllyel jelennek meg neves művészek előadásában, valamint a
tánckar nem hétköznapi koreográfiájában, a szereplőkkel közös
formációkban. Szándékunk nem más, mint hogy az élő zene varázsával
elkápráztassuk a közönséget. A mozi sem marad el, de Ez nem ugyanAz!
Derüljön fény minden titokra azon az estén, melyet Ön is velünk tölt...
Fellépők:
Homonnay Zsolt
Polyák Lilla
Csengeri Attila
Vágó Detti
Magócs Ottó
Fésű Nelly
Farkas Gábor „Gábriel”

A szereplő változás jogát fenntartjuk!
 
Zene:Hungarian Musical Band
Ez nem ugyanAz Tánckar

Szerkesztette:
Koreográfus: Dóka Judit
Zenei vezető: Ruff Tamás
Látvány: Madarász János „ Madár”

OLDALTÖRÉS: MAGYAR DAL NAPJA 2011. szeptember 11. vasárnap 15.00


MAGYAR DAL NAPJA   2011. szeptember 11. vasárnap 15.00
Szombathely Fő tér


MAGYAR DAL NAPJA   2011. szeptember 11. vasárnap 15.00
Szombathely Fő tér


MAGYAR DAL NAPJA   2011. szeptember 11. vasárnap 15.00
Szombathely Fő tér

Az elmúlt év közönségsikere a közel 5 ezre nézőszám, arra sarkalt minket, hogy idén ismét résztvevői legyünk a Magyar Dal Napjának A generációkon átívelő rendezvényünk fő célja, a magyar zene népszerűsítése. A szombathelyi szervezőnek az AGORA Kulturális és Turisztikai Központnak, pedig a hagyományteremtés. Az hogy a város és más támogatók segítségével minden második szeptemberi vasárnapon magyar dalok szóljanak a Fő téren, sok ezer befogadónak, „műfaj függetlenül”, ingyenesen.
Programterv:
15.00-15.40 TOHU-BOHU zenekar (ska)
16.00-16.40 VIOLET EYE zenekar (rock)
17.00-17.40 4 N ACOUSTICS (feldogozások)
18.00-18.40 MAJOR zenekar (pop)
19.00-19.40 SIXTERS zenekar
+ még 1 meglepetés fellépő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!