Strauss-Kahn szexbotránya: újabb tanú bukkant föl

Újabb tanú bukkant föl a Nemzetközi Valutaalap (IMF) lemondott vezérigazgatójának, a szexuális bűncselekményekkel megvádolt Dominique Strauss-Kahnnak az ügyében - írta csütörtökön a Le Figaro című párizsi napilap.

MTI

A New York-i Sofitel szálló egyik alkalmazottja a reggeli maradékát szedte le, amikor Strauss-Kahn feltételezett áldozata, a guineai származású szobalány bement a lakosztályba.
   
A férfi elmondása szerint az ajtó csak be volt hajtva, amikor a nő belépett. Nem tudta, hogy Strauss-Kahn a fürdőszobában van, ezért azt mondta a nőnek, hogy elkezdheti a takarítást, majd kiment a lakosztályból.
   
Az IMF csütörtökön közölte, hogy Strauss-Kahn lemondott a vezérigazgatói posztról. A közgazdász hétfő óta vizsgálati fogságban van New York-ban. Az a vád ellene, hogy szexre kényszerítette a szobalányt.
   
Ha igaz, amit az új tanú állít, az azt jelentené, hogy a szobalány nem használta a mágneskártyáját, amikor bement a lakosztályba. Ennek következtében egy fontos bizonyíték veszhet el: nem lehet minden kétséget kizáróan megállapítani, mikor ment be a szobalány a lakosztályba, és mennyi ideig tartózkodott bent.
   
A Le Figaro egyúttal megjegyezte, hamisak azok a felvételek, amelyekről azt állítják, biztonsági kamerák készítették, és az látható rajtuk, hogy a szobalány vagy Strauss-Kahn elhagyja a lakosztályt. Biztonsági kamerák ugyanis csak a földszinten, a szálloda előcsarnokában vannak fölszerelve.
   
A New York Post című amerikai lap korábban azt írta, a biztonsági kamerák tanúsága szerint a nő futva hagyta el az IMF-vezér szobáját.
   
A Le Figaro úgy tudja, csütörtökön - Strauss-Kahn letartóztatása óta először - a volt IMF-vezérigazgató felesége, Anne Sinclair meglátogatja férjét a börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!