Donászy Magda nevét vette fel a megújult szombathelyi intézmény

A Losonc utcai óvoda kettős ünnepet ült pénteken: felavatták a kívül-belül megújult épületet, amely ezentúl a szombathelyi születésű Donászy Madga nevét viseli majd.

Peltzer Géza

Jeles nap volt a pénteki a Losonc utcai óvoda épületében: ünnepélyes körülmények között felavatták az őszi évkezdéskor a gyerekek által már birtokba vett megújult épületet, amely ezentúl a szombathelyi születésű költő, Donászy Magda nevét viseli majd.

Az ünnepségen ott volt a száz évvel ezelőtt született Donászy Magda fia, Galgóczi László is, aki meghatottan köszönte meg a szép gesztust Szombathely városának.
Dr. Puskás Tivadar polgármester ünnepi beszédében kifejtette: az ő nemzedéke gyerekkorában Donászy-verseket hallgatott, így rendkívül büszke arra, hogy a költőnő szombathelyi születésű.

Hozzátette: nagyon fontos, hogy a jövő nemzedéke milyen körülmények között nevelkedik. Emiatt is nagy ünnep a mai, hiszen nemcsak megújult épületet vehettek birtokba szeptember elején az ide járó ovisok, hanem két óvodai csoporttal már új módszertani elvek alapján foglalkoznak az óvónők akik előzőleg megfelelő képzésen vettek részt. 

A pénteki ünnepségen jelen volt Hoffmann Rózsa államtitkár is, aki szerint a magyarok büszkék lehetnek arra, hogy a kisdedekre, gyermekekre mindig odafigyeltek: ebben az országban létesült például a világon az első kisdedóvó is, amelyet még Brunszvik Teréz alapított.  

Az ünnepi műsort követően felavatták az épület falán Donászy Magda emléktábláját, amely Veres Gábor munkája, majd átvágták a nemzeti színű szalagot az óvoda bejáratánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!