Kerékpár: a sárvári Németh Bence különdíjat kapott a nemzetközi versenyen

Németh Bence a sárvári Nádasdy Tamás általános iskola 4. osztályos diákja képviselte megyénket és a négyfős csapatban hazánkat párizsi közlekedésbiztonsági verseny döntőjében.

Benkő Sándor

A júniusi országos diák közlekedésbiztonsági versenyen a sárvári diák a legjobbak között végzett. A két fiú és két lány képviselte Magyarországot a szeptember 16-19 között Párizsban megrendezett 26. Európai Közlekedésbiztonsági Csapatversenyen, ahol 21 európai nemzet 84 tanulója küzdött elméleti feladatok megoldásán.

Olyan feladatokkal kellett megbirkózniuk, mint a forgalmi helyzetek elemzése, kereszteződésekben az áthaladás helyes sorrendjének megállapítása, több képből kellett a helyes balra kanyarodás fázisait összerakni. Ki kellett választani egy dobozból a kerékpár alkatrészeit, és a biztonsági berendezéseit, ezeket egy stilizált kerékpáron elhelyezni.

Kerékpáros tudásukat négy ügyességi akadálypályán bizonyíthatták, a legkevesebb akadály érintésével, és lehetőleg lábletétel nélkül kellett leküzdeniük. A csapattagok fantáziájára is kíváncsiak voltak: mindenkinek le kellett rajzolnia azt a bukósisakot, amit saját magának álmodott meg. Ezekből a rajzokból kiállítást is rendeztek.

Versenyen kívül egy mobil szabályossági pályát is összeállítottak, utakkal, kerékpárúttal, jelzőtáblákkal megjelölve. Németh Bence csapata negyedik helyezést ért el az oroszok, a csehek, a litvánok után a rajzversenyen viszont különdíjat kapott a sárvári fiú. Felkészítő tanára Hannos Attila.

Bence elárulta, hogy a repülést nagyon élvezte, de már nem először ült repülőgépen. A feszített verseny mellett azért volt szabad programjuk is, amikor megnézhették Párizs nevezetességeit. Németh Bence tovább szeretné bővíteni közlekedési tudományát. 

 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!