Turizmus Világnapja 2011: vendégbarát akciók országszerte

Szeptember 27-e a Turizmus Világnapja. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete az idén a világnap központi témájaként a turizmusnak a kultúrák összekapcsolásában játszott szerepét határozta meg. Ennek jegyében Vas megyében is lesznek programok.

Erős D. Zoltán

- A Magyar Turizmus Zrt. a Turisztikai Világnap alkalmából hagyományteremtő szándékkal, nagyszabású országos vendégbarát akciót hirdetett szeptember 27-ére,  - tudtuk meg Tama  Istvántól, a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság vezetőjétől. Ennek amelynek célja egyrészt a turisztikai szakma, másrészt  a hazai lakosság figyelmének felhívása a vendégszeretet, a vendégbarát viselkedés jelentőségére, az ehhez kapcsolódó szemléletformálás szükségességére.

Tama István elmondta, hogy az akcióval tudatosítani kívánják a szervezők, hogy a turizmus milyen fontos szerepet tölt be a magyar gazdaságban. Az ágazat  országszerte mintegy  400 ezer embernek biztosít munkát közvetlenül és jelentős összeggel járult hozzá a GDP-hez.  Úgy véli, a magyarországi turizmusból származó bevételek társadalmi összefogással tovább növelhetők, ami a hazai gazdaság fejlődését szolgáló közérdek.

A turisztikai szakember véleménye szerint vannak dolgok, amelyek nem kerülnek pénzbe: egy kedves mosoly, néhány kedves szó, az előzékeny és segítőkész magatartás is nagyon jólesik a vendégeknek, s kedvezően járul hozzá a rólunk kialakult kép formálásához. Ezért is  fontos, hogy a Turizmus Világnapján  külön kiemelt figyelemben részesítsék a belföldi és külföldi vendégeiket.  - A Magyar Turizmus Zrt. azt  kezdeményezte, hogy ezen a napon lepjék meg őket egy-egy apró figyelmességgel, kedves köszöntő felirattal, vagy bármi egyéb akcióval, ami arról szól, hogy ők szívesen látják a vendégeket,  mindent megteszünk azért, hogy jól érezze magát nálunk. -

A Magyar Turizmus Zrt. kedden Budapesten, a Vörösmarty  téren  közönségakciót szervez, ahol  a nemzeti turisztikai marketingszervezet vezérigazgatója a cég munkatársaival együtt  - a vendégszeretet szimbólumaként bevezetett - szíves Magyarország logóval ellátott - kis szeretet csokoládékat és térképeket osztogatnak a turistáknak.

Tama István elmondta, a régióban is lesznek kedden ilyen akciók. Bük-Bükért Vállalkozók Egyesületének tagjai ingyen sörrel, sörtérképpel és térkép-olvasási bemutatóval várják a vendégeket.

Sárváron a Spirit Hotel Thermal Spa-ban a vendégek ezen a napon a régió ételspecialitásait kóstolhatják meg az Onyx étteremben és hozzá a régió borkülönlegességeivel kedveskednek. Külsős vendégeket is fogadnak, akik ezen a napon az "Egyet fizet kettőt kap" akció keretében kipróbálhatják a szálló fürdőit és a szaunákat is.

Szalafőn a Múltidéző Vendégházban közös őrségi dödölle készítés és kóstolás lesz. Szombathelyen a Saághy István Erdészeti Információs Központ parkjában, a Saághy István Tanösvényen szakvezetést tartanak a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársai. Bemutatják az erdő sokféleségét, ráirányítani figyelmet az erdő és az ember kapcsolatára, valamint az erdészek munkájának a  jelentőségére. 

A turizmus továbbra is hazánk húzóágazata lehet, ám ennek érdekében fel kell gyorsítani a turizmus törvény megalkotását. Ez stabilizálhatná a rendszert, s kiszámíthatóbbá tenné a vállalkozások működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!