Vasiakat is díjaztak a kertészeti szakkiállításon

A Hortus Hungaricus kertészeti kiállításon mintegy kétszáz kiállító mutatkozott be. A díszfaiskolai termesztők között több vasi is szerepelt.

Simon Erzsébet

A szombathelyi Prenor Kft. oszlopos növekedésű, lisztharmat betegségnek ellenálló mezei juhar fajtát mutatott be, amely első díjat nyert a faiskolai termékek versenyében. A Nyugat-dunántúli Díszfaiskolások Egyesületének közösségi standján a magyar nemesítésű díszfák és díszcserjék között volt dr. Józsa Miklós nemesítő Zita nevű babérmeggy-fajtája, illetve Lilla névre keresztelt, apró, bíborlevelű cserszömörcéje is.

A két fajta eredményesen szerepelt az augusztusi hollandiai Plantarium szakkiállításon. A Zita babérmeggy ezüst, míg a Lilla cserszömörce bronz minősítést kapott, ez rendkívül értékes elismerés a nemzetközi bírálóktól. A Dísznövény Szövetség és Terméktanács pedig az Év Kertésze díjban részesítette Beer Lászlót, aki idei nyugdíjba vonulásáig 37 éven át volt a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!