D. Tóth András is nézi a DTK show-t

Kétféle hete van, a híradós és a magazinos. Bár e két műfaj igen csak különbözik egymástól, mégis jól érzi magát mindkettőben: azt az énjét veszi elő, amelyikre éppen szükség van. D. Tóth Andrást riporterként, műsorvezetőként egyre több feladattal bízzák meg az RTL Klubon.

Matolcsi Renáta

- Hogyan, mikor került a televíziózás közelébe?

- A főiskolai évek alatt jelentkeztem a Független Hírügynökséghez gyakorlatra, aztán a Fókusznál, majd a Híradóban voltam gyakornok. Utóbbi esetében meg sem várták, míg letelik a kilenc hónapos gyakorlati program ideje, előbb felvettek. Az évek alatt egyre több feladatot kaptam, vezettem a XXI. Századot, a Házon kívül-t, illetve a déli Híradót Kumin Viktóriával felváltva. Két éven át voltam a Fél kettő műsorvezetője, majd nemrég felkértek arra, hogy vezessem a Reflektor magazint. Anyagokat, riportokat is készítek, sőt, örülök annak, hogy a szerkesztők elfogadják az ötleteimet, és megvalósíthatom azokat.

- A híradó komolyságot követel, míg a Reflektorban vicces oldalát mutatja meg. Melyik áll önhöz közelebb?

- Többfajta énje van az embernek, azt veszem elő, amelyikre éppen szükség van. Az adott műfaj követeli meg, hogy épp melyiket, ám szerintem megfér egymás mellett a kettő. Egyébként az én alaptermészetemtől nem áll távol a laza, csipkelődős stílus, az, amit például a Reflektor magazinban láthatnak tőlem a nézők. Ám ebbe a könnyed műsorba egyre inkább beleférnek komolyabb portrék, aminek én kifejezetten örülök.



- Hogyan telik egy napja?

- Ha híradós hetem van, reggel fél kilenctől este fél hétig dolgozom. Kezdek az értekezleten, aztán anyagfelvétel, vágás, és a szöveg megírása következik. A Reflektoros héten délelőtt egyeztetek a szerkesztőkkel, leszervezem, majd elkészítem az anyagot, illetve a stúdióban felvesszük a műsor átkötő szövegeit. Ekkor is legalább este hat óra, mire végezni szoktam.

- Mivel tölti a szabadidejét, mit néz például a tévében?

- Filmimádó vagyok, ha nincs időm megnézni, amit szeretnék, akkor a tévén beprogramozom a rögzítést. Széles a skála, legutóbb a Casablanca-t vettem fel, mert már nagyon régen láttam. Kedvelem a tudományos, ismeretterjesztő műsorokat is, sokat tanulhat belőlük az ember. A főzőcsatornákra viszont nem igazán kapcsolok, mert apukánk szakács, és úgy tűnik, valamennyit és is megkaptam ebből a készségből. Ösztönösen, egész jól megy a dolog. Legalábbis a barátnőmnek ízlik a főztöm.

- Testvére, D. Tóth Kriszta műsorát szokta nézni?

- Természetesen. Nagyon örülök annak, hogy megkapta ezt a lehetőséget, mert hiánypótló a DTK. Kevés olyan műsor van, ahol a vendég igazán elmesélhet egy-egy olyan történetet, amit ritkán szokott, vagy korábban meg sem tette. Ha valaki, akkor én jól ismerem a nővéremet, neki is van egy viccelődős énje, és itt előjöhet belőle az a fajta vidámság, amit mi, otthon családi körben látunk tőle. Igaz, az első adásban kicsit izgult, de ez természetes. Az elején még volt egy kis feszültség, aztán feloldódott. Rám például pozitív hatással van a drukk, felturbóz, jobb leszek tőle. Ő is túl van az első nagy sokkon, a következők már biztosan lazábbak lesznek. Kíváncsian várom.

D. Tóth András 1981. július 17-én született Kaposváron. Elvégezte a Kaposvári Egyetem kommunikáció-művelődésszervező, majd a Budapesti Kommunikációs Főiskola nemzetközi kommunikáció szakát. Szakmai karriere hét éve, 2004-ben indult. A családban nem ő az egyedüli televíziós, nővére, D. Tóth Kriszta a Magyar Televízió híradósa volt, aki a közelmúltban egy show-műsorra váltott.

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!