Jamaicán keresik a korrupt pesti bankárt

Frei Tamás nemcsak kávéházazik, hanem ír is: második akcióthrillerét, A bankárt a Cafe Frei pódiumáról ajánlotta a szerző a szombathelyi közönségnek.

Ölbei Lívia

"Tom Hanksnek feltettem azt a kérdést, hogy tíz napjából az életének hány napot élvez. Azt mondta, hogy hetet   és ő ezt jó aránynak tartotta. Előtte nem gondoltam bele, de azóta igen: az életemet úgy alakítom, hogy ez az arány jó legyen. Ezért szerintem lehet engem irigyelni: tényleg szabad ember vagyok. Két életem van: délután négyig írok, aztán kávéházazok", mondta Frei Tamás körülbelül egy évvel ezelőtt, amikor első  mindjárt rendkívül sikeres regénye, A Megmentő bemutatójára érkezett Szombathelyre.

A könyvpremiernek természetesen Cafe Frei adott helyet. Úgy tűnik, a konspirációs akcióthriller bevált: megjelent A Megmentő folytatásának is tekinthető kötet, A bankár - és megint volt bemutató Szombathelyen is.

"Arról van szó, hogy Jamaicán a rendőrségi terepjárók már dübörögnek, hogy kézre kerítsék a Magyarországról óriási vagyont kimenekítő és a távoli karibi szigeten bujkáló, korrupt pesti bankárt. Az Országos Jelzáloghitelbank elnökének privát gépén irtózatos erejű pokolgépet rejtettek el, és csupán percek kérdése, hogy Magyarország egyik legbefolyásosabb milliárdosát a feleségével együtt a levegőbe repítsék. André, a leszerelt légiós és szerelme, Adrienn e pillanatban fordul rá a genovai főutcára, de a rövid mézesheteknek egy orosz bérgyilkos vet véget, aki már a nyomukban liheg. A Megmentőből megismert André sorsdöntő válaszút elé kerül; cserbenhagyja Adriennt, amint korábbi élete megkísérti? Megtalálja a bankárt, akinek kapzsi mohósága Magyarországot végveszélybe sodorja?"

Az új Frei-könyvből minden kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!