Szennyvíz: új tárolót építenek Vépen

Bővítik a szennyvízátemelőt, s új tárolót építenek Vépen. A beruházás lehetőséget teremt arra, hogy négy falu majdani csatornahálózatát bekapcsolják a regionális csatornarendszerbe.

Simon Erzsébet

A Rákóczi utca végén lévő szennyvízátemelő kapacitása már nem elegendő a megnövekedett szennyvízmennyiség befogadására; többször is gond volt abból, hogy esőzések alkalmával túlcsordult a tároló.

Korrodálódott a medence belseje, s a szivattyúk sem látták el megfelelően a feladatukat. Jórészt emiatt kerül sor a rekonstrukcióra, nagy teljesítményű átemelő szivattyúk beépítésére, s egy új tároló építésére. Másfelől ez a beruházás lehetőséget teremt arra, hogy négy kistelepülés a majdani csatornahálózatával csatlakozhasson a regionális szennyvízrendszer Szombathelyen lévő tisztítójához.

- Évek óta próbálkozunk Kenézzel, Pecöllel és  Megyehíddal közösen elindulni egy olyan pályázaton, amely segítené a négy község csatornahálózatának kiépítését - hallottuk Kéry Szabolcstól,  Bozzai polgármesterétől. 

- Mindeddig eredménytelenül, ám most kiírtak egy olyan tendert, amin reményeink szerint sikerrel szerepelhetünk. A terveink megvannak, a pályázat előkészítés alatt áll, a jövő év elején lehet benyújtani. Nagy reményeket fűzünk hozzá, mondhatom azt is, hogy alaposan rákészültünk, például előtakarékosság tekintetében. A beruházás összességében mintegy 560-580 millió forintba kerülne. A vépi szennyvízátemelő korszerűsítése azért is fontos nekünk, mert ha elkészül a szennyvízhálózatunk, azonnali csatlakozási lehetőséget kínál. A csatornázás pedig azért lenne sürgős, mert a térség vízbázisa Pecöl-Megyehíd környékén van.-

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!