A díszkivilágításon és a mezőőrökön spórol jövőre Kőszeg

A kőszegi képviselők elfogadták a város jövő évi költségvetési koncepcióját. A takarékosság miatt 2012-ben jelentős változások várható: január 7-től március végéig nem lesz díszkivilágítás és megszűnik a mezei őrszolgálat is.

Némethy Mária

A jövő évi költségvetési koncepciót azzal fogadták el a város önkormányzati képviselői, hogy legfőbb cél Kőszeg működőképességének megőrzése, ugyanakkor nem mondanak le fejlesztésekről sem.

A koncepció kialakításánál, előkészítésénél nehézséget okozott, hogy a végleges központi szabályok hiánya miatt több bizonytalansági tényezővel is számolniuk kellett.

Bizottsági javaslatokat is beépítettek a jövő évi költségvetési koncepcióba a képviselők. Ezek közül a legtöbbet a városfejlesztési, idegenforgalmi, környezetvédelmi és rendészeti bizottság javasolt.

Eszerint megszűnik a mezei őrszolgálat jövőre Kőszegen. A kiadások csökkentése érdekében felülvizsgálják a közvilágítás üzemeltetését, megszüntetik a díszkivilágítást január 7-e és március 31-e között. Ugyanakkor tárgyalásokat kezdeményeznek az áramszolgáltatóval az üzemeltetés átvételéről. A város önként vállalt feladatai közül megvizsgálják a Budaker Gusztáv Zeneiskola önkormányzati támogatásának csökkentési lehetőségét.
Ugyancsak a költségek lefaragása érdekében el akarják költöztetni jelenlegi helyéről az Írottkő Natúrpark és a Tourinform Iroda központját azért, hogy ne kelljen bérleti díjat fizetni.  

A javaslat szerint a volt biotéka boltba költöztetnék át az irodákat, mert az önkormányzati helyiség, de erről tárgyalni kell a megyei önkormányzattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!