Felismert a tanú két tettest

Tanúmeghallgatásokkal folytatódott annak a négy férfinak a pere, akiket emberöléssel, illetve fegyveres rablással vádolnak. Kőszegen és Lukácsházán is pénzt raboltak.

Simon Erzsébet

Négy vádlott, tucatnyi vádpont: H. J., M. G., V. S. és  L. R. ellen előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette - egy arab pénzváltót lőttek le Budapesten -, fegyveres rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Vas Megyei Főügyészség. A férfiak a bűnesetek többségét a fővárosban követték el, de kétszer Hegyeshalomban, továbbá Vas megyében Kőszegen és Lukácsházán is pénzt raboltak.
Hétfőtől szerdáig tartott a második tárgyalássorozat a Vas Megyei Bíróságon, ahol a negyvennégy megidézett tanúból harminchárom meg is érkezett, s őket hallgatta meg a dr. Rácz József bíró vezette büntetőtanács.

A két vasi érdekeltségű ügyben összesen három embert vádolnak. A másodrendű M. G. terhére a Savaria Takarékszövetkezet lukácsházi fiókjának két évvel ezelőtti kirablását róják. Ő mindvégig tagadta a bűncselekményt, s a történtekkel kapcsolatosan beidézett öt tanú - pénztárosok, utcai szemtanúk - egyike sem ismerte fel kétséget kizáróan M. G.-ben az elkövetőt. Néhányuk úgy nyilatkozott, hogy csupán hasonlít a tettesre. A kőszegi Mihályi pénzváltó kirablásával ugyancsak M. G.-t, illetve az elsőrendű H. J.-t és a harmadrendű V. S.-t vádolják. A bíróság előtt tanúvallomást tevő pénztáros már a nyomozás során is azonosította elkövetőként a másod- illetve a harmadrendű vádlottat, s ezúttal is egyértelműen felismerte őket.

A tárgyalást elnapolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!