Kikapcsolták a fűtést a Haladásnál, az olimpikonok sem tudnak edzeni

Pénteken nagy meglepetés érte a Haladás VSE főépületébe délután érkező sportolókat, edzőket: az egyesület ügyvezetője egy, a faliújságra kifüggesztett közleményben tudatta velük, hogy 14 órától a központi épületet lezárják. Az intézkedés az olimpikonok felkészülését is érinti, az egyesületnél hétfőre rendkívüli elnökségi ülést hívtak össze.

Horváth Erika

"A rendkívüli időjárásra való tekintettel 2012. február 3-án 14 órától a központi épületet lezárjuk. Ettől a naptól kezdve az épületet csak temperáljuk (+10 Celsius), így az állandó tartózkodásra, sportolásra (súlyemelő-birkózóterem) az épület alkalmatlan. Intézkedésünk visszavonásig érvényes. Pintér Zoltán ügyvezető elnök" - ez áll a faliújságra kifüggesztett A4-es lapon.

Pénteken este fél hat magasságában azonban még be lehetett menni az épületbe  tanácstalanul álldogáltak is az előtérben a folyamatosan érkező súlyemelők, Rehus-Uzor György edzővel, sőt az olimpiára készülő diszkoszvető, Fazekas Róbert is mesterével, Annus Adriánnal. Mint a portaszolgálatot ellátó Gerencsér Ferenctől  megtudtuk, ő egy órakor érkezett, váltótársa az átadás-átvételkor megmutatta a közleményt, és elmondta neki, hogy az épületben nincs fűtés és meleg víz, csak temperálás. És hogy pénteken még saját felelősségre lehet a létesítménynek ezt a részét is használni, de hétfőtől már teljesen le lesz zárva a főépület. (A munkacsarnokot és a labdarúgópálya ülőlelátója alatti helyiségeket nem érinti ez a korlátozás.)

- A vb-ezüstérmes, Európa-bajnok diszkoszvető szerint (él)sportolókkal ezt így nem szabadott volna megtenni. A meleg víz nem érdekel, de a súlyemelésre szükségem van. Ha mondjuk tíz nap kiesik a felkészülésemből, az nagyon visszavetne. Biztosan oka van ennek az intézkedésnek, de előtte egyeztetni kellett volna velünk, hogy valahogyan át tudjuk hidalni a problémát - mondta Fazekas.


Hasonló véleményen van a papírlappal korábban már szembesülő, és délután dolgavégezetlenül hazatérő Antalovits Ferenc súlyemelő és Veréb István birkózó vezetőedző is.

Fazekasék (mint ahogy mi is) hiába keresték Pintér Zoltánt, ki volt kapcsolva a telefonja. Elértük viszont Kovács Elődöt, a HVSE elnökét, aki elmondta, hogy a döntés hátterében az áll, hogy ennek az épületnek a fűtése az elavult rendszer miatt mintegy napi százezer forint, amire az egyesületnek nincs fedezete. Elmondta: jelenlegi információik szerint a MÁV Zrt. idén egyelőre nem folyósít támogatás a vasutas sportegyesületeknek, így a HVSE-nek sem. Ez a havi árbevételük 30 százalékát jelenti, miközben a terheik fokozatosan nőnek. Vannak kintlévőségeik is, ami szintén likviditási gondot okoz az egyesületnél, tette hozzá.

A HVSE hétfőn rendkívüli elnökségi ülésen tárgyalja a kialakult helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!