Lőrincz és Kiss Balázs aranya a birkózó nagydíj második napján

Összességében négy arany- egy ezüst- és öt bronzéremmel zárták a magyarok az idei kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjat.

Horváth Erika

A Golden Grand Prix-versenysorozat második állomásának szombati versenynapja után – amely két magyar első  (Szabó Martin 74 kg, illetve Bácsi Péter 84 kg) és négy  harmadik hellyel zárult -  vasárnapra három súlycsoport csatározásai maradtak; az 55 kg-ban a már olimpiai kvótás Módos Péter, a 66-ban az Európa-bajnok Lőrincz Tamás, a 96-ban  a világbajnok Kiss Balázs révén egyértelműen magyar aranyeséllyel.

Módos az Eb-ezüstérmes ukrán Ragimov, majd  a horvát Lizatovic legyőzése után a török Karakusszal  vívhatta a döntőt, ahol – sajnos – a nagy, hárommenetes csatában alulmaradt.

Lőrincz az ukrán Deminkovot, utána  a szintén ukrán Kraszilnyikovot, az elődöntőben pedig a szerb Makszimovicsot verte. A fináléban a horvát Etlinger volt az ellenfele, akinek szintén nem kegyelmezett.

Kiss Balázs a szlovák Kőszeghyvel kezdett,  a fináléig a horvát Hogacot, a tunéziai Ajarit és a török Genelt hagyta maga mögött. Az aranyért az ukrán Timcsenkóval vívott meg, 1:0, 1:0-val ezt a meccsét is hozta.

Még két bronzmérkőzésen is volt magyar érdekeltség: a 66 kilóban Korpási Bálint meg is szerezte a medált.
Összességében a  magyarok négy arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek a szombathelyi GP-viadalon. Ezzel (131 ponttal) fölényesen nyerték meg a csapatversenyt a 62 pontot gyűjtő Törökország és 52 pontos Ukrajna előtt.

Ezen a napon is volt szabadfogású szám, a 84 kg, benne ifj. Veréb Istvánnal, a Haladás válogatottjával, aki  betegen, megfázással küszködve lépett szőnyegre. Első ellenfelét, a szlovák Dancsakot három menetben (6:0, 0:1, 1:0) sikerült legyűrnie. Aztán a szintén szlovák Dobával találkozott, egy kis orrvérzéssel nehezítve 4:2, 4:0-ra győzött. Utolsó ellenfele – az első helyért – a még 74 kilóban olimpiai ötödik, de 84-ben is már kétszeres Eb-bronzérmes  román Stefan volt. „Jimmy” legyengült állapotában (megint jött az orrvérzés is) sem volt alárendelt szerepben, de a két kiegyenlített menetben a román szerezte az utolsó pontokat (1:1*, 1:1*) így ő nyert, a szombathelyi birkózónak pedig be kellett érnie a második hellyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!