Martic szerdán debütál a körmendi kispadon

A Fortress Lami-Véd Körmend kosárlabdacsapatának új vezetőedzője, a szlovén Zoran Martic hivatalosan kedden állt munkába, és a szerdai (18.00), Sopron elleni hazai Magyar Kupa meccsen debütál a kispadon.

Vastag Nándor

A vasárnap felmentett Sabáli Balázs utódját gyorsan megtalálta a körmendi vezetőség. A Magyarországon egyszer már dolgozó Zoran Marticcsal - aki 2002/2003-ban a Szolnokot a bajnokságban negyeddöntőig vezette - hétfőn este idény végéig szóló szerződést kötöttek.

- Nem volt kifejezett cél, hogy külföldi edzőt keressünk, de a szóba jöhető jelöltek közül a legmagasabb szakmai színvonalat Zoran Martic képviselte. Már több külföldi csapattal dolgozott és Európa-bajnokságot nyert a 22 éven aluli szlovén válogatottal. Megítélésem szerint szakmai múltja és edzői kvalitása alapján képes rá, hogy a bajnokságban és a kupában is sikerre vezesse a csapatot. Ha elégedettek leszünk vele  akkor meghosszabbítjuk a szerződését  -fogalmazott a vasi együttes tulajdonosa, Szabó-Forrai Zsolt, aki még elmondta, elképzelhető, hogy a héten további bejelentések is lesznek a csapattal kapcsolatban.

Az új szakemberrel az első, kedd délelőtti edzés után találkoztunk, és nagyon közvetlen, barátságos beszélgetés során ejtette meg "székfoglalóját." Martic azzal kezdte, hogy néhány barátja bolondnak tartotta, mikor elvállalta ezt a munkát, majd mosolyogva egyből hozzátette, csak viccelt.

- A Körmend az elmúlt több mint 20 évben az egyik legjobb csapat lett Magyarországon, ezért nagy kihívás ennél a csapatnál dolgozni - folytatta komolyra fordítva a szót a 48 éves szlovén szakember. 

- Még nem tudom, mit a hoz a jövő, így az is elképzelhető, hogy nemcsak a szezon végéig, hanem hosszabb távra szól ez a lehetőség. Egyelőre azonban az a fontos, hogy az együttes jobb legyen, mint amilyen eddig volt. Mivel a magyar barátaimmal tartom a kapcsolatot, így a bajnokság erőviszonyait ismerem. Tudom, hogy több csapat remek játékosokkal erősített, és a nemzetközi porondon is vannak jó eredményeik. A Körmendről láttam videófelvételeket, de még csak egy edzésen vagyunk túl, így nehéz a benyomásokról beszélni. Egyelőre egy általános képet akarok kialakítani. Természetesen mindenki bajnokságot akar nyerni, de jelen pillanatban erre még nem áll készen a csapat, fejlődnie kell. A legfontosabb a védekezés, elsősorban ezt akarom javítani. Mivel rövid az idő, a héten két mérkőzést is játszunk, ezért a támadásokon most nincs idő változtatni. Hosszú távon persze szeretném, ha a játékosok elsajátítanák az elképzeléseimet. A védekezés mellett fontos az agresszív lepattanózás, a határozott támadás és a megfelelő erőnlét. Ráadásul nem szeretem az önző játékosokat. A keret már adott, készen kaptam, és még nem tudom megmondani, lesz-e benne változás. -

A szlovén szakvezető szerdán tétmeccsen debütál a kispadon. A piros-feketék egypontos előnnyel (59-58) várják a Sopron elleni Magyar Kupa negyeddöntő visszavágóját. A vendégeknél az egyik kulcsember, Molnár András sérülés miatt nem lép pályára. (A találkozó előtt 15.30-as kezdéssel előrehozott U23-as bajnokit rendeznek.)

- Győzelemmel szeretnék kezdeni, de nem lesz könnyű mérkőzés. A legutóbbi vereség óta ez lesz a csapat első meccse, egyben az első közös találkozónk. Az egyik legképzettebb játékosunk, Németh István továbbra is hiányzik, míg a többiektől nagyon motivált teljesítményt várok, keményen oda kell tenniük magukat. Azzal nem foglalkozunk, ki hiányzik a Sopronból. A saját problémáinkat akarjuk megoldani, és javuló játékkal továbbjutni - mondta a kupameccsről Zoran Martic, akinek munkáját ketten segítik majd.

A másodedző Hencsey Tamás lesz, míg a szakmai stáb harmadik tagja, egy szerb erőnléti tréner várhatóan szerda este érkezik Körmendre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!