Szabó Máté Vas megyében vizsgálódik

Vas megyében vizsgálódott hétfőn munkatársaival Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa.

Sámel József

A  program szerint az ombudsmani hivatal munkatársai hétfő délután a Savaria Egyetemi Központ Bölcsészettudományi Karának horvát nyelvi tanszékén, valamint a szlovén nyelvi tanszék Közép-európai Nemzetiségi és Etnikai Kutatóközpontjában tájékozódtak.

Ezt követően felkeresték a Nyugat dunántúli vízügyi felügyelőséget, ahol környezetvédelmi ügyekről, környezeti konfliktusok hatósági kezeléséről tettek fel kérdéseket.  Szabó Máté ellátogatott este egy vasi pszichiátriai otthonba is.

A  hivatal munkatársai kedden Szentgotthárdon tesznek  látogatást a kistérségi általános iskolában, s megbeszéléseket folytatnak a helyi alapfokú művészetoktatási intézmény igazgatójával, valamint a szlovén és a német nemzetiségi önkormányzat vezetőivel.

Helyszíni vizsgálatuk során tájékozódnak a Rába állapotáról, megtekintik a heiligenkreuzi ipari park osztrák oldalán tervezett és a magyarok által elfogadhatatlannak tartott hulladékégető majdani helyszínét.

Szabó Máté  látogatásának tapasztalatairól és egy új projekt indulásáról kedden sajtótájékoztatón számol be Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!