Egyre magasabb színvonalú a lótartás és -tenyésztés oktatása

Pénteken eredményhirdetéssel zárult a lótartó és -tenyésztő szakma kiváló tanulója verseny országos döntője Kőszegen. Második egy kőszegi diák lett.

Némethy Mária

Magyarországon 17 olyan középiskola van, ahol lótartásra, lótenyésztésre tanítják a diákokat. Ebből 11 iskola legjobb két-két diákja érkezett kedden Kőszegre, az Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskolába, hogy három napon át számot adjon elméleti és gyakorlati felkészültségéről. Vizsgáztak a lovak gondozásából, tenyésztéséből, lovaglási és fogathajtási tudásukból. Országosan ismert, kiváló szakemberek értékelték teljesítményüket. Tavaly Szécsényben rendezték meg a versenyt, s már ott megállapították: egyre magasabb nívó jellemzi a diákok felkészültségét és a rendezés színvonalát is.
 
A mostani kőszegi rendezéssel mindenki nagyon elégedett volt, köztük a fő szervező Magyar Agrárkamara szakembere, de ugyancsak elismerően nyilatkozott dr. Németh Csaba, a Magyar Lovas Szövetség elnöke is. A diákok is sokkal jobbak, nagyot fejlődött lovaglási tudásuk.

Az iskola dísztermében volt az ünnepélyes eredményhirdetés. 2012-ben Kőszegen szép bábolnai siker született.  Tóth Tamara Réka (Bábolna) lett a lótartó és -tenyésztő szakma kiváló tanulója, második helyezett Horváth Ádám Róbert  (Kőszeg), harmadik pedig Bertók Mátyás (Bábolna).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!