Négyszázan vettek részt a körmendi presbiteri konferencián

Több mint négyszázan vettek részt az elmúlt szombaton a körmendi színházteremben az Őrségi- és a Pápai Egyházmegyék közös presbiteri konferenciáján.

Kozma Gábor

A nemzetközileg is figyelmet keltett körmendi presbiteri konferencia ötletgazdája Szakál Péter, az őrségi egyházmegye esperese volt. A nyitó áhitatot Steinbach József püspök tartotta, aki egyebek közt arról szólt, hogy van ok az örömre.
 
- Hogy most itt ennyien vagyunk, hogy 400 évesek vagyunk, hogy buzgók vagyunk, sáfárkodunk és épülünk, az azt jelzi: egyházunk jól működik, az Úr szolgálata teljes. Mindezekkel dicsekedhetünk, hiszen ha a dicsekvés nem másokat lenéző, megalázó, fennhéjázó magatartás, hanem az az Istennek kedves és pozitív értelmű. Hogyan ölthet ez testet? Az Isten kegyelmével való járásban, tisztaságban, szentségben, önfeláldozásban, kereszthordozásban és semmiképpen sem az emberi erőlködésben. Ha ez megvalósul, akkor van okunk az egymással való dicsekvére is  - fogalmazott.

Ezt követően az esperesek, köztük Lentulai Attila és Szakál Péter köszöntötték az egybegyűlteket, majd Bebes István, Körmend város polgármestere vette át a szót. Beszédében többször is kihangsúlyozta, hogy a város szívesen és szeretettel ad otthont az ilyen típusú rendezvényeknek. Szabadi István főszervező, körmendi lelkész a jubileumi ünnepségről szolgált aktuális információkkal, üdvözölve a vendégeket. Bellai Zoltán püspöki főtanácsos zárszavában az egymás hite által való erősödés fontosságát hangsúlyozta. - Erre volt kiváló alkalom ez a konferencia - összegzett Sisakné Páll Klára szentgotthárdi résztvevő.

Köntös László, az egyházkerület lelkipásztori főjegyzője előadásában szólt arról, hogy az egyház nem klub, nem egyesület, hanem lelki valóság. Fontos és állandó feladata, hogy mindig visszamenjem az eredethez, Krisztushoz, hisz nélüle nincs egyház. A presbiteri szolgálatot hitvallásnak, bizonyságtételnek tartja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!