Vasi diákok sikere az országos Zrínyi-Gordiusz versenyen

Szép eredménnyel szerepeltek a vasi diákok a közelmúltban a Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjében. Egy első és egy második helyezés is született.

Varga Krisztina

Vas megyét 3.-tól 12. osztályig tizenkét tanuló - a megyei döntő legjobbjai - képviselte a rangos megmérettetésen. A 11. évfolyamos szakközépiskolások mezőnyében Molnár Bálint  lett az ország legjobbja.

A Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola diákja négy éven belül már harmadik alkalommal lett országos első. Kedvenc tantárgyai a matematika és a biológia, a jövőjét az utóbbi tudománnyal kapcsolatos kutató munka terén képzeli el.

Tehetsége nem rendkívüli a családban: szülei matematikatanárok, és leánytestvére is megyei első helyen végzett a saját korosztályában. Tanára Bodáné Szendrő Mónika. Szabó Áron a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium hetedik osztályosa a második helyet érdemelte ki a 69 fős mezőnyben. Épp az a fiú előzte meg, akivel egy korábbi évben az első helyezésen osztoztak. Áron a héten már két másik matekverseny megyei első helyezését is bezsebelte, s szinte csak azon a vetélkedőn nem nyert, amire elfelejtett jelentkezni.

 

A Zrínyi, mint mondja, határozottan a kedvence, mert a feladatok nem annyira a részletes kidolgozásra koncentrálnak, inkább gondolkodtatóak. Áron meghívást kapott a Matematikai Mulatságok (MAMUT) táborba is. Felkészítő tanára  Némethné Békési Ildikó, szakkörvezetője Sütheő Cecília.

Rajtuk kívül még két vasi diák végzett az élmezőnyben.  Piri Tamás, a celldömölki Szent Benedek Katolikus Általános Iskola diákja ötödik,  az ugyancsak közgazdaságis Németh Dávid pedig hatodik lett a maga évfolyamában. Az elmúlt hat év felkészítő munkája alapján  Bartalis Istvánné elismerésben részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!