Vívóakadémiás helyezések

A párbajtőröző palánták Olimpiai Grand Prix-versenyének ötödik, utolsó előtti fordulójában a szombathelyiek nem értek el kiugróan jó eredményeket.

Horváth Erika

A Szombathelyi Vívóakadémia hét fiú és három lány versenyzővel vett részt a népes viadalon. Ezúttal csupán két fiúnak sikerült a nyolcas döntőbe verekednie magát. A gyermek korosztályban (68 induló) Bende Bence a két selejtezőkörben 11 győzelemmel veretlen maradt, a táblán Csere (Balaton) ellen 10-8-ra nyert, így a négy közé jutásért vívhatott. Nagyon szoros csatában 5-3-ra ellenfele, Darvasi (PEAC) kerekedett felül, így Patócs Zsolt tanítványának meg kellett elégednie a hetedik hellyel. A serdülők 57 fős mezőnyében Bakos Bálint a kört veretlenül zárta, majd a pécsi Kajlit 15-3-ra, a veresegyházi Bánságit 15-7-re győzte le. Nagy mumusa, a balatoni Siklósi viszont megszakította menetelését (11-15). A vigaszágon még az Árpás (Pécs) elleni 15-10-es győzelemmel sikerült beverekednie magát a nyolc közé, de ott ismét Siklósival került össze. Ezúttal sem ő nyert (9-15), összességében ötödik lett.

Az Olimpici GP záró fordulójának, az országos bajnokságnak Bük lesz a házigazdája június 18-23-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!