Zalalövőn a Haladás - Silvério már nem játszik a hírverő meccsen

Szombaton a fennállásának 90. évfordulóját ünneplő megyei I. osztályú Zalalövő otthonában játszik hírverő mérkőzést a Haladás Sopron Bank. Pályára lép Andorka Péter és Seper Ákos is, a portugál Silvério viszont szombat délben hazautazik - írja a haladas.hu

Pum András

Első felkészülési-mérkőzését vívja szombaton 16.30-kor a Haladás Sopron Bank alakulata. A mieink a 90 éves évfordulóját ünneplő megyei I. osztályú Zalalövő invitálásának tesznek eleget - a vendéglátók legutóbb a harmadik helyen zárták a bajnokságot. A mérkőzésen pályára lép a Pécs engedélyével Szombathelyen készülő Andorka Péter, a Ciprusról hazatérő Seper Ákos is - ám nem lesz ott a portugál Silvério Pinto.

- Ha nincs a szombati mérkőzés, két szabadnapot kaptak volna a fiúk, de miután elfogadtuk a meghívást, így természetesen örömmel megyünk - mondta a www.haladas.hu oldalnak Artner Tamás, a Haladás Sopron Bank vezetőedzője. - Már csak azért is, mert egy Zala megyei csapat nem a ZTE-t, hanem minket kért fel arra, hogy 90 éves jubileumát megünnepelje - szeretnénk tehát méltó módon képviselni és népszerűsíteni a Haladást. Hat játékos - Rózsa, Korolovszky, Tóth Péter, Búrány, Nagy Dániel, Kenesei - pihenőt kapott a hétvégére, ők nem utaznak. Andorka már velünk készül, de egy edzés alapján nem sokat tudok róla mondani,ugyanakkor hiszem, hogy az edzői bizalom visszahozza őt a magyar futball vérkeringésébe. Nagyon remélem, hogy sikerül őt leigazolnunk.

Az összeállítás: Gőcze - Schimmer, Jagodics M., Guzmics, Devecseri - Horváth A., Rajos, Kulcsár - Nagy G., Andorka, Ugrai. Cserék: Mursits, Szakály, Kalász, Seper.

Ami a portugál Silvériót illeti: Artner Tamás még csütörtökön elmondta honlapunknak, a futballista hosszú kihagyása miatt mostani fizikai állapotában nem tudna a csapat segítségére lenni, ennek ellenére azért szombaton még szemügyre venné. Artner azt is hangsúlyozta akkor: igazából csúcsékként tudná elképzelni a labdarúgót. Az edző mindehhez pénteken hozzátette: a szélső poszton, ahol Silvério igazán otthon érzi magát, megvannak az emberei, így a játékossal közölte, ha úgy alakul, Magyarországon segít számára csapatot találni -  jövő szerdai indulásáig pedig a csapattal készülhet. Nos, Silvério végül nem lesz ott szombaton Zalalövőn, időközben egy portugál másodosztályú csapattól - a Penafieltől - ajánlatot kapott, így szombaton elrepül Magyarországról, hétfőn már Portugáliában edz. A játékos honlapunknak elmondta: a csapat jelenlegi edzője korábban trénere volt, innen az ismeretség.

Silvério egyébként meglepően tájékozottnak bizonyult a magyar futballt illetően, mióta kiderült, hogy a vasi megyeszékhelyre érkezik, követte a Hali eredményeit, utánanézett dolgoknak. Emellett emlékezett rá, hogy Korolovszky Gábor még 1999-től 2000-ig a Real Madrid "B"  együttesében futballozott, de tisztában volt, hogy Király Gábor korábban a Haladást erősítette, és tudta azt is, ki az a Halmosi Péter. Arról nem is beszélve, hogy kívülről fújta a Videoton portugál kontingensét. Porto-drukker lévén képben volt "Lipseit" (Lipcsei Péter) illetően, és elkomorult az arca a tragikus körülmények között elhunyt egykori Benfica-csatár, Fehér Miklós nevének hallatán. Azt mindenesetre egy hét alatt is megállapította: jó futballisták alkotják a Haladást.

Még több Hali-hír a www.haladas.hu oldalon, a Haladás Sopron Bank hivatalos oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!