Király Gábor furcsa andorrai élményei

A magyar válogatott hálóőre a Haladás játékosaként fiatalabb korábban már járt Andorrában, de bármilyen meglepő, nem kapusként versenyzett a miniországban, egy másik sportágban próbálta ki magát.

Pum András

Pénteken este Andorrában megkezdi világbajnoki-selejtezősorozatát a magyar labdarúgó válogatott. Mint ismert, a keret tagja az 1860 München szombathelyi születésű kapusa, Király Gábor is. A rutinos hálóőr úgy véli, türelmes, megfontolt játék lehet a biztos győzelem záloga. Bár a magyar felnőttválogatott korábban még sohasem játszott Andorrával, Király Gábornak vannak élményei a miniállamról.

- Minden egyes sorozat új lehetőség a válogatottnak a kiugrásra. Az EB selejtezőnk vége jól sikerült, tíz meccsen 19 pontot szereztünk. Ugyanakkor nem számítok könnyű meccsre Andorrában. Kellemetlen ellenfél, tavalyelőtt több szoros mérkőzést is játszottak a magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben - emelte ki Király Gábor a www.kiralygabor.eu oldalon. -  Andorra az esélytelen nyugalmával lép pályára, valószínűleg a mérkőzés nagy részében a védekezésre koncentrálnak és tördelik a játékot, így csak türelmesen, megfontolt játékkal lehet győzni a miniállamban.

Király Gábor emlékei között szerepel egy andorrai sportélmény.

- Sportolóként egyszer már jártam Andorrában, igaz tizenhárom éves koromban - amikor már javában kapus voltam - a Haladás magasugrójaként vettem részt egy nemzetközi versenyen, ahol nem okoztam csalódást. Mivel iskolai versenyeken jól szerepeltem magasugrásban, így Halmosi Rozi néni kivitt magával a Haladás atlétáival egyetemben Andorrába. A magasugrás mellett rész vettem még a 4X100 méteres váltóban, ahol szintén jó eredményeket értünk el. Remélem, pénteken este a válogatott mérkőzése után is jó emlékekkel utazunk majd vissza az edzőtáborba a pireneusi miniállamból - jelezte a válogatott kapus saját honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!