Simon Ádám heti terve: kiverni a Fradit, legyőzni a Lokit

Bár jelenleg deréksérüléssel bajlódik Simon Ádám, reményei szerint részese lehet annak, ahogy szerdán a Szombathelyi Haladás kiüti a Magyar Kupából a Ferencvárost, majd szombaton legyőzi a Debrecent - írja a haladas.hu.

Pum András

Az átigazolási szezon utolsó pillanatában, kölcsönben érkezett a Halihoz az olasz Palermo 22 éves védekező középpályása, Simon Ádám. A futballista játékengedély hiányában a Paks elleni hazai meccset kihagyta, az Üllőit úton azonban végigjátszotta a mérkőzést, legutóbb, az MTK ellen pedig 65 percet töltött a pályán. Azért csak ennyit, mert deréksérülése miatt cserét kért a futballista.

- Őszintén szólva fogalmam sincs mikor sérültem meg, lehet, hogy egy összecsapás, vagy egy esés után, mindenesetre a második félidő elején kezdtem érezni, hogy minden lépésnél fáj a derekam - tudta meg Simon Ádámtól a www.haladas.hu.  - A meccs hevében az első játékrészben nem éreztem semmit, de miután a szünetben kifújtam magam, a fájdalom fokozatosan előjött.  Ezért muszáj volt cserét kérnem, sajnos azóta nem is tudtam edzeni. Kaptam kezelést a derekamra, most valamivel jobban érzem magam, de délután néz meg tüzetesebben a doktor, akkor már okosabbak leszünk. Egyelőre fogalmam sincs, mikor edzhetek és játszhatok, bár azzal biztatnak, hogy napról-napra jobban leszek.


- Sikerült visszailleszkednie a csapatba? Egyáltalán: elégedett eddigi játékával?

- Nem volt gond a beilleszkedéssel, egyre jobban érzem a középpályán, más kérdés, hogy sem fizikálisan, sem játékban nem vagyok még a topon. Kell még egy-két meccs, mire erőben a régi leszek, játékban pedig fel kell építenem magam. Nyilván ha sorban jönnek a győzelmek, az az én helyzetemet is megkönnyíti, ezért is volt fájó a Fradi elleni vereség. Egyrészt maga a vereség zavart, másrészt az, hogy nem érdemeltük meg. Lehet, hogy elfogult vagyok, de én így láttam. Az MTK elleni győzelemnek viszont nagyon örültem.

- Így van. Az Üllői út mégicsak Üllői út, én speciel szeretek ott futballozni, és a célunk egyértelmű: ki akarjuk verni a kupából a Fradit. Aztán szombaton jöhet a debreceni bajnoki. Nem tudom eldönteni, hogy az FTC vagy a Debrecen elleni meccs lesz nehezebb, mindenesetre a Hajdúságba sem feltartott kezekkel utazunk, ha az Eger legyőzte a Lokit, miért ne sikerülhetne nekünk is? Óriási dolog lenne a tavalyi bajnok otthonában győzni, de képesnek tartom rá a csapatot. Profi futballista vagyok, mindig a soron következő meccsre készülök, tehát egyelőre arra fókuszálok, hogy szerdán továbbjussunk a Ferencváros otthonában. Remélem ehhez én is hozzá tudom tenni a magam részét - csak gyógyuljak meg addig!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!