Álom.net díszbemutató Szombathelyen: Valami Amerika, csak amolyan Made in Hungária

Szombathely - Az Agora Savaria Filmszínház auláját szerda este bezsongták a tizenévesek, az Álom.net című magyar tini-film díszbemutatójára érkeztek, ami után találkozhattak a szereplőkkel és N. Forgács Gáborral a film rendezőjével.

Garai Antal 'Atom'

A film előtt már sokan sorakoztak a mozi lépcsőinél plakátokat szorongatva, hogy a film után dedikáltathassanak, közös fotókat készítsenek a sztárokkal, a rendezővel. Sokak sajnálatára a „film arca”, főhőse, Labancz Lilla nem tudott eljönni Szombathelyre. Viszont így sem maradtak autogram-mentesek a plakátok, hiszen eljött N. Forgács Gábor (rendező), Czifra Kinga (főszereplő), Csernóczki Ádám (főszereplő) és Reiter Richárd (szereplő).

A film közben többször tapsoltak a nézők, ez leginkább a végre beteljesülő csókjeleneteknél, vagy épp Ádok Zoli, illetve az Anti Fitness Club dalai alatt voltak jellemzőek. A sűrűn előforduló, Lilla fenekén időző operatőri vágóképek alatt természetesen némi hímes morajlás is átjárta a termet.

A vetítés után a rendezőnek és a színészeknek kérdéseket tehettek fel, s bár leginkább a konferanszié kérdezett, akadt pár részletekre, kivágott jelenetekre kíváncsi néző is. A "Lehet dedikáltatni a plakátokat” – vezénylő-mondatra aztán megrohamozták a filmeseket, kattogtak a vakuk, sercegtek a filcek, mondhatni ezzel megalakult a szombathelyi Álom.net rajongói klub.



N. Forgács Gábor, a rendező dedikál

Mi is megrohamoztuk a rendezőt egy interjú erejéig, amit ide kattintva olvashatnak. Az interjúból megtudhatják, hogy milyen volt a forgatás és mit gondol a rendező a negatív kritikákról, a magyar filmezésről.



Czifra Kinga, a film egyik főszereplője osztogatja az autogramokat



Reiter Richárd, a film egyik szereplője is megannyi plakáton hagyta ott kézjegyét


Természetesen mi is megnéztük az Álom.net című filmet, summa-summarum

Kezdhetnénk azzal is, hogy láttuk pom-pom meséit, ugyanis Regina (Labancz Lilla) a gimnázium pom-pom csapatkapitányának életébe pillanthatunk bele. A sztori nem túl bonyolult, elkényeztetett szőke gimnazista lány éli hercegnői életét buta pasijával, aki a kosárcsapat kapitánya. Aztán butuska főhősünket egy pom-pom lány kifúrja a suliból. Regina egy elit iskolába kerül, ahol már nem sikkes a rózsaszín bojtos toll és mobilozás óra közben. Az új suli új szerelmet, új barátokat ígér, s valahogy az-az érzésünk, mintha ezt a filmet már láttuk volna.

Természetesen Magyarországon ez az első ilyen típusú film, s nem is akarjuk bántani, mert nem nekünk, hanem a fiataloknak szól, a tizenéves korosztálynak, nekik pedig úgy tűnik, hogy tetszik. Nekik a jó zene mellett annyira nem szúr szemet a gazdag gimnazista lány tizen-milliós kabriója, és még Lilla „Cupp-Cupp!” köszönése is elmegy. Ők még beájultak apámmal együtt pár éve a másik magyar tini-film nem túl életszerű történetén is.

Nekünk ebben a filmben volt valami Amerika, de amolyan honosított verzióban csak úgy made in Hungária. Minket talán zavart az, hogy akadt olyan amatőr színész, aki még a film végéig sem vált igazán színésszé, vagy épp az a jelenet, amikor a híres gyorsétterem-lánc egyik üzletében elhangzik e mondat: „Egy pom-pom lány mindig egészségesen étkezik.” – igaz, hogy saláta volt a tálcán, de számunkra irreális kép ez egy gyorsétteremben, ahol még a saláta egészséges mivolta is megkérdőjelezhető lehet.

Labancz Lilla idomai egyébként viszik a filmet. Nagyon jó közeli képeket láthatunk fenekéről szinte minden szögből, a vásznon jól mutat, ezzel persze szorosan egyetértett a mozi közönségének hím szakasza is egy-egy morajlással az említett jelenetek alatt. Igaz a film vége felé már kicsit sok volt, annyira rögzült bennünk a forma, hogy álmunkból felriasztva is tudnánk ötven fenék közül rögtön, hogy melyik Lilláé.

Ha visszarepülök úgy 10-15 évet az időben (már ami a koromat illeti), akkor azt mondom, hogy igenis élveztem, jókat nevettem, mind az amatőr színészek poénjain, mind pedig Reviczky Gábor alakításán, s talán még hazaérve a film interaktív honlapjára is regisztrálom magam és mosolygós jeleket küldözgetek a chat-szobában.
 
A fiatalok nézzék meg, élvezni fogják, pláne, hogy ha még az Anti Fitness Club és Ádok Zoli zenéit is kedvelik. Aki pedig elhatározta, hogy nem nézi meg és ettől a döntésétől még Lilla feneke sem tudja eltántorítani, annak a sztori egy mondatban:
Pom-pom lányok, gimi, Lilla feneke, bunkó kosaras-pasi, aranyos zenész-pasi, Lilla feneke, ellenségből lett legjobb barinő, mosolyok, Lilla feneke, győzelem, végzősbál. Cupp-Cupp!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!