Áram és fűtés nélkül több Vas megyei település (frissítve, képriport)

<b>Megyei körkép</b> - A havazás után a közlekedésben már nincsen fennakadás, de az áramszolgáltatás hiánya miatt szerda délután óta több településen áram nélkül maradtak. Sok helyen fűtés és víz sincsen. Gersekarát és Hegyhátsál között hóátfúvás nehezíti a közlekedést. Az Őrségben gyertyafény mellett söröztek a kocsmákban.(Képriport)

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Csütörtök reggel sincs áram több Vas megyei településen. Az E.ON azt ígéri, délelőtt mindenütt megpróbálják helyreállítani az áramszolgáltatást, de több helyen nehéz eljutni a kidőlt oszlopokhoz. 

Zala megyében Rédicsnél még a lánctalpas is elakadt.

Vasvár és Körmend térségében 20 centiméteres a hó, itt hóátfuvások is előfordulhatnak. Öt településen- Őriszentpéteren, Győrváron, Pankaszon, Telekesen, Apátistfánfalván - nincsen tanítás. Oszkóban az óvoda maradt zárva.

Gersekarát és Hegyhátsál között fél tizenkettőkor az E.ON szakemberei az első villanyoszlop visszaállításán dolgoztak.

A gyakran 30 cm vastag hóréteg, az erős széllökés, a csípős hideg, illetve a felázott talaj jelentősen akadályozza a munkálatokat. Az is nehézséget okoz, hogy a térségben térerő hiányában a mobiltelefonok nem üzemelnek.



Tegnap este gyertyafény mellett söröztek az Őrségben.

A megyében 25 település maradt villany nélkül a hóvihar után, 60 villanyoszlop tört ketté.



Az oszkói idősek otthona 30 lakóját ideiglenesen a vasvári intézménybe költöztették.



Elakadt terepjáró a sárban.



Több  helyet, ahol villanyoszlopok törtek össze és vezetékek szakadtak le, csak speciális lánctalpas járművekkel lehet megközelíteni.   Fotók: Benkő Sándor



Egyik olvasónk Szalafő térségéből küldte ezt a fényképet.

További képeket itt talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!