Az Arena Savariában a férfi kézilabda-válogatott

Szombathely - A magyar férfi kézilabda-válogatott, mely hat forduló után pontveszteség nélkül vezeti az ötcsapatos csoportot, Tatán már múlt héten elkezdte a felkészülést a hátralévő négy Európa-bajnoki selejtezőre. <em>Hajdu János</em> szövetségi kapitány 28 fős keretet jelölt ki, ám hétfő délután már csak 19-en érkeztek Szombathelyre.

Vastag Nándor

A válogatott tagja a Dániában edződő kenyeri Császár Gábor is, míg másik három légiós, Fazekas Nándor, Nagy László és Mocsai Tamás a vasi megyeszékhelyen csatlakozott társaihoz. A szerdai mérkőzés pedig nagy téttel bír: a csoportból az első kettő jut a 2010-es ausztriai kontinensviadalra, így egy sikerrel szinte Eb-résztvevőnek mondhatná magát csapatunk.

- Ha legyőzzük a szlovákokat, valamint ellenfelünk kikap majd Zágrábban is, akkor a hátralévő meccseken felszabadultan játszhatunk és kipróbálhatunk több dolgot - mondta a Pannonsport Kft. sajtótájákoztatóján, már az Arena Savariában Hajdu János. 



- Persze most még erre, a nehéznek ígérkező találkozóra koncentrálunk. A szlovák egy jól felkészített, remek játékosok alkotta csapat, és legutóbb a januári világbajnokságon is megszenvedtük ellenük a döntetlenért. A bajnokság után érezhető egy kis fáradtság a játékosokon, de a tudják a fiúk, hogy fontos feladataik vannak - a vb hatodik helye és az eddigi százszázalékos mérleg is kötelez minket. A válogatottban Császár Gábornak is fontos szerepe van. Sokat tehet a csapatért, de nemcsak irányítóként, hanem az átlövéseivel is.



Iváncsik Gergő (jobb szélen) és a válogatott már az Arena Savariában készül a szlovákok ellen   Fotók: Horváth Csaba 

A keret: Fazekas Nándor (Gummersbach), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Halász Máté (Tatabánya), Iváncsik Gergő (Veszprém), Ilyés Ferenc (Veszprém), Putics Barna (Veszprém), Császár Gábor (Viborg), Eklemovics Nikola (Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr), Herbert Gábor (Pick Szeged), Rosta Miklós (Dunaferr), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Szeged), Laluska Balázs (Szeged), Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona), Harsányi Gergely (PLER), Iváncsik Tamás (Veszprém).

A jegyek holnap még a Pannonsport Kft. irodájában, szerdán 14 órától pedig a csarnokban kaphatók.
 
Az Eb-selejtező programja. Június 10. (szerda), Szombathely, 18.00: Magyarország-Szlovákia. 14. (vasárnap), Zadar, 20.00: Horvátország-Magyarország. 18. (csütörtök), Békéscsaba, 18.00: Magyarország-Görögország. 21. (vasárnap), Galgóc, 16.00: Szlovákia-Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!