Bajnok a Viktória - A vasiak a Femina ellen 2:1-re nyertek

Szombathely - A vasi csapat idén nemcsak a Magyar Kupát, hanem – 2004 után másodszor – a bajnoki címet is megszerezte.

Vastag Nándor

Viktória FC Szombathely – 1. FC Femina 2:1 (2:1). – Szombathely, 200 néző, NB I-es női labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tóth R.

Viktória: Szvorda – Borbély, Tálosi, Horváth N. – Kovács E., Megyeri, Rácz, Marsai – Szarvas (Pas, 66.), Szuh (Várkonyi, 84.), Tóth G. (Papp D., 88). Edző: Markó Edina.

Femina: Kövesi – Kanta, Szeitl, Gleich, Lengyel (Szlovák, 46.) – Smuczer, Balogh, Ködmön – Szekér, Pádár, Krisztin (Derzsi, 72.). Edző: Kiss László.

Gólszerző: Tálosi a 11., Tóth G. a 14., illetve Szekér az 1. percben.

Sárga lap: Lengyel a 35. percben. 


Van ok az ünneplésre
Fotó: Horváth Csaba

A meccset rosszul kezdte a Viktória. Az első perc végén Pádár senkitől sem zavartatva hozta fel a labdát, majd a védők közül kilépő Szekért szöktette, aki 14 méterről a kapu jobb oldalába helyezett (0:1). A vendégvezetés nem fogta meg a hazaiakat, átvették az irányítást és gyorsan fordítottak. A 11. percben szöglet után Tálosihoz került a labda, aki a 16-osról félfordulattal lőtt a kapu jobb alsósarkába (1:1), majd a 14. percben Marsai beadása pattant Tóth Gabriella elé, aki az ötösről a háló bal oldalába bombázott (2:1). A folytatásban a szombathelyiek két nagy lehetőséget puskáztak el, míg a budapestiek nem jutottak helyzetig. A szünet után is a Viktória játszott mezőnyfölényben, de a nézők sokat bosszankodtak, mert mindkét oldalon sok volt a hiba. Mivel az eredmény nem változott, így a vasi csapat idén nemcsak a Magyar Kupát, hanem – 2004 után másodszor – a bajnoki címet is megszerezte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!