Csobbanó szökőkút nyitogató a Fő téren (képgalériával)

Szombathely – Szombaton délelőtt játékos programokkal, divatbemutatóval és zenés műsorokkal keltették fel téli álmából a Fő téri szökőkutat.

Garai Antal 'Atom'

Bár a szökőkút már pár hete üzemel, hivatalosan mégis csak most nyitották meg csapjait. 10 órakor a szombathelyi Vouler Mouche együttes egy dalát hallgathatták meg mindazok, akik kilátogattak a programokra, majd dr. Ipkovich György mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy szeretnének újra életet vinni a Fő térre, és különféle rendezvényekkel próbálják majd a jövőben is nyüzsgővé tenni hétvégenként a város szívét.



dr. Ipkovich György vezényszavára indultak el a szökőkút vízsugarai - Fotó: Garai Antal 'Atom'

Végszóra és némi ünnepélyes zenére be is indultak a csobogók, némileg úgy érződött, mintha most látnák először kút vízsugarait.
A Vouler Mouche újabb dala után a divaté lett a főszerep, a Si&Lu divattervező páros „Tűz és víz” kollekcióját tekinthették meg a szökőkút peremén felvonuló modelleken. Érdekes műsor volt és egyben ötletes is, látni ahogy az általában ülőkének használt szökőkút széle kifutóvá vált.



A Singular and Luxus divatbemutatója a szökőkút peremén

Aztán a gyerekek vették át az uralmat a tér és a szökőkút felett, különféle játékok várták őket, s általában vízhez kapcsolódóak, mint például hajókészítés gyékényből, vízi-szókirakó, fahal-halászat, vízi-pisztolyos feladatok, vízhordás kanállal stb.



A gyerekek nagyon élvezték a játékos feladatokat

Kellemes családi programot nyújtott szombat délelőttre a város Fő tere, a divattal, a zenével, a játékokkal. Kíváncsian és szívesen várjuk a további nyüzsgést előidéző programokat!

Tekintse meg a Fő téri szökőkút nyitásán készült képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!