Edzőváltás a Falcónál - távozott Déri Csaba (nyilatkozatokkal frissítve)

A kedd délelőtti rendkívüli tulajdonosi ülésen a Falco KC-SZOVA Szombathely kosárlabda klub közös megegyezéssel szerződést bontott Déri Csaba vezetőedzővel. Egyelőre még nincs meg a távozó szakember utódja.

Tóth Gábor

A Falco KC vezetése kedd délelőtti tulajdonosi ülésén közös megegyezéssel szerződést bontott Déri Csabával. Egyelőre nem tudni ki lesz a távozó tréner utódja, annyi bizonyos, hogy a vasárnapi, soproni bajnokira Csátaljay Gábor másodedző készíti fel a csapatot.

- Az edzőváltásról egyhangú döntést hozott a tulajdonosi kör  - tudtuk meg dr. Czeglédy Csaba sportért is felelős alpolgármestertől. - Sajnos eddig a vártnál gyengébben teljesített a csapat. Persze a rossz szereplést nem lehet kizárólag az edző nyakába varrni, de ilyenkor általában az edzőn csattan az ostor, csapatot ugyanis nehezebb váltani. Ha nagyon szakmázunk, akkor viszont három olyan meccset is felhozhatok, ami azért felveti a tréner felelősségét. A Szolnok, a Kaposvár és a Körmend ellen is szoros végjátékban kapott ki a csapat, nem biztos, hogy ezeknek a találkozóknak vereséggel kellett volna végződniük. Ugyanakkor meghallgatva Déri Csaba beszámolóját úgy érzem, hogy a leendő edzőnek alaposan meg kell gondolnia, hogy a jelenlegi keretből kivel kíván együtt dolgozni a jövőben. Annyit még tudni kell, hogy a klub és a tréner közös megegyezéssel bontott szerződést. Remélem, hogy az új edző új impulzusokat hoz és kivezeti a csapatot a hullámvölgyből.

-  A Sopron elleni vasárnapi idegenbeli mérkőzésre az eddigi pályaedző, Csátaljay Gábor készíti fel a csapatot - tájékoztatott Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője. -  A kapcsolatot már több menedzserirodával felvettük, keressük Déri Csaba utódját. Remélhetőleg egy héten belül megnevezzük az új trénert.

- Nem értettem mindenben egyet a menesztésem indoklásával, de természetesen elfogadtam a helyzetet, korrekt körülmények között bontottunk szerződést - fogalmazott Déri Csaba. - Nem egészen öt hónapot töltöttem a Falcónál, bevallom, ennél azért többre számítottam. Amikor Szombathelyre érkeztem, minden energiámmal belevetettem magam a munkába. És szerintem nem is végeztem rossz munkát. Nyolc meccset játszottunk eddig, ebből hétszer kifejezetten jól kosaraztunk, és ha kis szerencsénk van, állhatna több győzelem is a nevünk mellett. Ráadásul az utódom egy jó állapotban lévő társaságot vehet át. Azonban voltak nehézségeim. Sajnos a közönség egy része alaposan megnehezítette a dolgomat, már a kezdés pillanatában elutasított. Pedig azt tudomásul kellene venni, hogy a klub komoly anyagi problémákkal küszködik. Ennek megfelelően állítottam össze a keretet, igyekeztem elfogadható áron légiósokat, magyar játékosokat szerződtetni. A megváltozott anyagi körülmények miatt csupán egyetlen célt fogalmazott meg a vezetőség, azt, hogy jussunk be a legjobb nyolc közé, és nem többet. Szerintem ezt teljesítette volna a vezetésemmel a csapat. Persze azt nem mondom, hogy minden játékossal elégedett voltam, de Kálmán Laciról, Horváth Zoliról, továbbá a két amerikai fiúról, Morrisról és Wilsonról csak a legjobbakat tudom mondani, akárcsak a csapat mellett dolgozó stáb többi tagjáról.

- Néhány napja már éreztem, hogy mennem kell - folytatta a tréner. -  A Körmend elleni vereség pedig megpecsételte a sorsomat. Sajnálom a történteket, szerettem volna befejezni a munkámat. A héten elintézem a papírmunkát, vasárnap még szurkolok a Falcónak Sopronban, aztán utazom Sepsiszentgyörgyre, ott igazán otthon érzem magam. Minden jót kívánok a fiúknak és az utódomnak is. Az elmúlt négy-öt hónapból szeretnék csak a szépre emlékezni. Szerencsére szakmai berkekben pontosan tudja mindenki, hogy milyen szintű munkát végeztem Szombathelyen.

Déri Csabával nyolc bajnokit játszott (4 győzelem, 4 vereség) a tabellán jelenleg 9. Falco.
Falco-Nyíregyháza 98:87, Kecskemét-Falco 62:85, Falco-Szolnok 94:100, Falco-Albacomp 98:76, ZTE-Falco 110:72, Falco-Salgótarján 120:96, Kaposvár-Falco 106:92, Falco-Körmend 85:90.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!