Fatimát a Dolce and Gabbana gyermekarcává választották

Táncol, tanul, divatbemutatókra és szépségversenyekre jár, s ha teheti gyöngyöt fűz vagy karkötőt sző. Kifogyhatatlan energiával veti bele magát a színpadi örömökbe, imád szerepelni, táncolni, modellkedni. Pedig még csak tizenegy és fél éves a szombathelyi Csukovits Fatima.

Farkas Eszter

Még nincs tizenkét éves a szombathelyi Csukovits Fatima, de már két gyermekszépségversenyen is eredményesen szerepelt, és ő lett a Dolce and Gabbana divatmárka egyik magyarországi arca. Mindemellett hetente egyszer jár hip-hop tánc edzésre, és háromszor társastáncra. Az elfoglalt kislány imád a színpadon lenni, szépségversenyeken szerepel, s minderről alig sejtenek valamit osztálytársai, ugyanis Fatima nem igazán dicsekszik királynői koronájával, a suliban és otthon ugyanolyan gyermek mint kortársai, csak éppen szeret szerepelni.


- Körülbelül két évvel ezelőtt csináltattunk Fatimáról egy portfoliót Székesfehérváron egy ügynökségnél. Már szinte kezdtünk is megfeledkezni erről a dologról, amikor az idén júniusban telefonáltak, hogy a képei alapján beválasztották a Miss Little Hungary szépségverseny elődöntőjébe. Egy négynapos felkészítő táborban vett részt Fatima. Három napig versengtek a kislányok a királynői címért, ahol  úgy mint a felnőttek  utcai viseletben, koktél ruhában, estélyiben és népviseletben mutatták meg szépségüket. Ezen a versenyen különdíjasként  ő lett a Dolce and Gabbana egyik magyarországi gyermekmodellje, amely azzal a kötelezettséggel jár, hogy szerepelhet a márkaképviselet bemutatóin, s többek között Répás Annamária Dior modelltől és Solymosi Tamás balettművésztől tanulhatott a kis modell - emlékszik vissza anyukája, Csukovits Imréné, Ibolya.


Az országos siker után egy másik gyermekszépségversenyről, a Little Miss Balatonról Fatima már egy koronával tért haza.

-  A nyár tényleg izgalmasan telt, mert a Miss Little Hungary után a Little Miss Balatonon is szerepeltem, ahonnan elhoztam a koronát. Imádok szerepelni, a színpadon állni. Nyáron kipróbálhattam magam statisztaként is. Az Anna Frank naplója című filmben egy iskolás csapat tagja voltam, s beválasztottak a harminc kiemelt statiszta közé. Októberben egy nagy nemzetközi divatbemutatón is felléptem a Vörösmarty téren - mondja szerényen Fatima, akinek osztálytársai közül is csak néhányan tudnak elért eredményeiről, mivel ahogy ő mondja nem: szeret ezekkel a dolgokkal dicsekedni.
A divatbemutatók és a szépségversenyek mellett azonban a szíve csücske mégis csak a tánc, s ezt nem is titkolja, mindenki tudja róla a suliban.

- Imádok mozogni, hét éve hip-hop, három éve pedig társastáncolok. Régebben hokiztam is, de sajnos ennyi minden már nem fért bele az időmbe a tanulás mellett, mivel az is nagyon fontos magyarázza, s közben anyukája is bólogat.


 - Szerintem nagyon fontos, hogy megtartsuk a határokat. Fontos a tanulás, a kikapcsolódás. Fatima imád táncolni, szerepelni. Soha semmit nem kényszerítünk rá, de azt sem szeretnénk, hogy túlterhelje magát. Fontos hogy ezeket a dolgokat önszántából, szórakozásból csinálja. Úgy gondolom, hogy azért is ért el ilyen sikereket, mert szeret a szerepelni, és természetesen tud viselkedni a színpadon - meséli az anyuka.

A kis szépség szabadidejében imád apukájával puzzle-zni, gyöngyöt fűzni és karkötőt szőni, illetve barátnőivel beszélgetni, játszani, korcsolyázni, strandolni, s álmodozni a jövőről. Fatima, ha nagy lesz, koreográfus vagy társastánc tanár szeretne lenni. Addig pedig marad a tanulás, a boldogság, amely a szereplést jelenti, és a szerető család és édesanya, aki segít abban, hogy Fatima megvalósítsa álmait. 
 

Utazások
Fatima rengeteget ingázik Budapest és Szombathely között, ugyanis a legtöbb bemutató és szereplési lehetőség a fővárosban van. A család mindent megtesz azért, hogy biztosítsa a kislánynak ezeket a lehetőségeket. Fatima meghívást kapott két nemzetközi versenyre, Törörkországba és Dominikára. Anyukája azonban azt mondja, fontos, hogy szelektáljanak a lehetőségek között. Nem tudnak minden versenyre és bemutatóra elmenni, mert az rengeteg pénzbe kerülne. Megpróbálnak inkább Magyarországon belül mozogni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!