Hitler képét tette fel a város honlapjára egy hacker - három évet kapott

Ukrajnában három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a vinnyicai bíróság egy 22 éves helyi diákot, amiért feltörte egy közeli város önkormányzatának internetes honlapját, és a polgármester portréját Hitler képével cserélte le.

MTI

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Vinnyica megyei főosztályának jelentése szerint az egyik vinnyicai egyetem informatikus hallgatója idén márciusban törvénytelenül behatolt Mohiliv-Pogyilszkij város hivatalos honlapjára, és megváltoztatta annak belépési kulcsát.

A hacker ezáltal minden internet-felhasználó számára hozzáférhetővé tette a szájt egyes részeit, ezenkívül blokkolta, meghamisította és részben megsemmisítette az oldalon lévő információkat - adta hírül szerdán a korrespondent.net ukrán internetes hírportál.

Az egyik vádpont szerint a diák Mikola Szavoljuk polgármesternek a honlapon elhelyezett fényképét Hitler portréjával cserélte le. 

Az elkövetett törvénytelen cselekményekért a bíróság a fiatalembert három év börtönbüntetésre ítélte, de ennek végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, továbbá halmazati büntetésként két évre eltiltotta az informatikusi tevékenységtől.

 Varga Béla, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!