Jászberény-Körmend: a papírforma a vasiak mellett szól

A kosárlabda Magyar Kupa szerdai (18.30) nyolcaddöntőjében a MJUS-Fortress Körmend a kötelező győzelem reményében lép pályára az NB I/B-s Jászberény otthonában.

Vastag Nándor

A Jászberény eddig kiválóan szerepel a bajnokságban, 14 győzelemmel és két vereséggel vezeti az NB IB Keleti-csoportját. A több, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékossal megerősített vendéglátó idén saját közönsége előtt még veretlen, ráadásul hazai pályán nyerte meg a kizárólag magyar játékosoknak kiírt Hepp-kupa négyes döntőjét.
Nem lebecsülendő ellenfél tehát a Jászberény, ennek ellenére nem vitás, hogy az A-csoport harmadik helyén álló Körmendnek kötelező kivívnia a továbbjutást, ami - mivel alacsonyabb osztályú együttesről van szó - egy meccsen dől el.

- Videót láttunk a riválisról, de igazából sokat nem készülünk a volt A-csoportos játékosokkal felálló Jászberény ellen -  tudtuk meg a körmendi szakvezetőtől, Sabáli Balázstól.  - A magasemberei közül Kovács és Likár ugyan sérüléssel bajlódik, de Horváth Csaba és Godena is veszélyes, míg a mezőnyposzton Drahos, Puskás és Wehner a legjobbjuk. Fontos, hogy a mérkőzés elején határozottan kezdjünk; nem szabad, hogy ráérezzenek a lehetőségre. A találkozó képe dönti el, de a kezdőötöst nem akarom kifacsarni, amint lehet, igyekszem forgatni a társaságot. Bízom benne, hogy a nyolcaddöntő jó kis edzőmeccs lesz a szombati, Sopron elleni bajnoki előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!