Kétgólos hátrányból fordított a Haladás

Az NB III-as Veszprém vendégeként játszott edzőmeccset a Haladás tavaszi szezonra készülő NB I-es focicsapata. A házigazda 2:1-re vezetett, végül a vasiak nyertek 3:2-re

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Veszprém FC-Szombathelyi Haladás 2:3 (2:1). - Veszprém, műfüves pálya, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Horváth.

Haladás:
Szép (Gőcze, 45.) - Csontos, Kuttor, Devecseri, Pados (Domján, 45.) - Lattenstein, Iszlai, Irhás (Kovács I., 45.) - Skriba (Ugrai, 45.), Oross (Simon A., 45.), Rácz. Edző: Róth Antal.  Gólszerzők: Skriba, Domján, Ugrai.

A szakmai stáb kettéosztotta a Haladás keretét. A társaság egyik fele Szombathelyen tréningezett, a többiekre edzőmeccs várt Veszprémben. Az elmúlt napokban tesztelt két próbajátékos, a francia belső védő, Paternotte, illetve a szerb kapus, Todics, már nem tartózkodik a Rohonci úton  vélhetően nem tart rájuk igényt a klub. Zöld-fehér mezt húzott viszont a próbajátékon lévő zalaegerszegi Domján Roland.

A mérkőzést a Haladás kezdte jobban, Rácz a 4. percben például a kapufát találta el. A 8. percben váratlanul mégis a hazaiak Tatai révén szereztek vezetést egy távoli lövéssel (1:0). Sőt a 22. percben egy szögletet követően Leitold góljával növelte előnyét a Veszprém (2:0). A 27. percben szépített a Haladás: Lattenstein ugratta ki Skribát, aki a kapussal szemben nem hibázott (2:1). A lendületbe jött szombathelyiek pedig megfordították a meccset. Az 52. percben Rácz szögletét Domján fejelte a kapuba (2:2). Az 57. percben ismét szöglethez jutottak a vasiak, a labdát ismét Rácz ívelte be, és ezúttal Ugrai fejelt a hálóba (2:3).

Jó pályán jó iramú meccset játszottak a felek, a Haladás futballjában akadtak hullámvölgyek, de összességében megérdemelten győzött.

- Rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, de szerencsére még időben észbe kaptunk, és fokozatosan feljavult a játékunk - értékelt Róth Antal. - Annak pedig kifejezetten örülök, hogy a helyzeteinket végre gólokra váltottuk.

A Haladás legközelebb szombaton, Horvátországban, az élvonalbeli Varasd (14.00) vendégeként játszik edzőmérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!