Közéleti szereplők meséltek óvodásoknak és kisiskolásoknak

Áhítattal hallgatták a meséket az Agora-Savaria Filmszínházban az óvodások és a kisiskolások a harmadik Mesélő Szombathely elnevezésű rendezvényen.

Maróthy Andrea

Immáron harmadik alkalommal rendezte meg az Agora-Gyermekek Háza a Mesélő Szombathely elnevezésű rendezvényt. Délelőtt az óvodások, délután pedig a kisiskolások lepték el a mozi nagytermét, ahol ezúttal rajzfilmek helyett diafilmeken tekintehették meg a régi, szép meséket, amiket a meghívott közéleti szereplők  meséltek el a gyermekeknek. Ezúttal az előző évekkel ellentétben hosszabb mesékkel készültek a kicsiknek, melyeket annyira élveztek a gyermekek, hogy további előadásokat is szerettek volna hallgatni.

Több mint háromszáz óvodás hallgatta áhítattal a tündér-, állat-, illetve csalimeséket, és kacarászott Szabados Mihály, a Weöres Sándor Színház színművésze által mesélt Csali mesén, Németh Kálmán, alpolgármester által elmondott Frakk és  a lusta macskák, és Meggie énekes-előadóművész elmesélésében pedig  a Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack, Szommer Ildikó, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány karneváligazgató által előadott Babszem Jankó és Bányi Kriszta rádiós hírszerkesztő A tűzmadár című meséjén.  Az énekesnővel a kicsik még egy, a gyermekek által kiválasztott karácsonyi dalt is elénekeltek.

Délután kettőtől egyebek közt Aladdin csodalámpájával, Kolontos Palkóval várták az első, második osztályos kisdiákokat, akiknek Sági József, Kulturális és Társas Kapcsolatok Bizottságának elnöke, Németh Judit, a Weöres Sándor Színház színművésze, Kovács Géza, a Mesebolt Bábszínház igazgatója, Söjtöry Elvira sportoló és Grünwald Zsolt, rádiós műsorvezető, hírszerkesztő mesélt.

A műsort követően minden gyermeket szaloncukorral leptek meg a  szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!