Letették az épülő rehabilitációs központ alapkövét

Sárvár - Csütörtökön letették az új térségi, rehabilitációs központ alapkövét. A beruházás után 92 ággyal bővülne a kórház. Az intézmény átadását 2010 nyarára tervezik.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A város a Nyugat-Dunántúli Operatív Program segítségével nyert támogatást a térségi rehabilitációs központ kialakításához. A 2010 nyarára elkészülő központ kialakításához 791 millió forint támogatást nyújtott az unió és az  állam. 

Az alapkőletételen dr. Dénes Tibor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a kórházban az  aktív ellátás megszünése után úgy döntött, nem adják fel, fejlesztenek, s térségi rehabilitációs központot alakítanak ki.  

A beruházás után  92 ággyal bővülne a sárvári intézmény

A kórház most 201, részben rehabilitációs, részben krónikus ággyal működik, a beruházás után  92 ággyal bővülne az intézmény. Az osztály működésének a lényege, hogy az egyes rehabilitációs részlegek (onkológia, nőgyógyászat, reumatológia, gasztorenterológia, pszichiátria) között garantálni tudják az átjárhatóságot. 

A fejlesztés  a kórház telephelyén, a volt sebészeti osztály épületének átalakításával, valamint a régi központi épület és a konyha közötti terület hasznosítsával jön létre. Ide emelnék fel az új, háromszintes épületet, amelyben két-, három-, illetve négyágyas, önálló fürdőszobával rendelkező betegszobákat alakítanak ki. 



Dr. Székely Tamás (jobbra) rakta le csütörtökön délben a központ alapkövét  Fotó: Szendi Péter

Dr. Székely Tamás az ünnepségre röviden papírra vetette gondolatait arra vonatkozóan, hogy száz év múlva hogyan működik majd a magyar egészségügy. Ezt a papírt egy hengerbe zárva, az alapkő alá helyezték el az épülő  központ lábánál. 

Az egészségügyi miniszter szerint száz év múlva  modern műszerekkel szerelik fel a a gyönyörű épületben lévő kórházakat, a betegeket pedig  kellőképpen megfizetett és szakképzett orvosok és ápolók látják majd el. A miniszter megemlítette még azokat a pályázatokat, melyeken a város az elmúlt években sikerrel szerepelt, s melyeknek köszönhetően hamarosan az egészségügyi ellátás színvonala jóval magasabb lehet. 

A sajtótájékoztatón dr. Vancsura Miklós, a kórház főigazgatója  hozzátette: reméli, hogy 2010 nyarán átadhatják az új intézményt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!