Másfél liter bor után autóval indult Sümegről Bécsbe

Sárvár - Bécsbe indult, de csak a jánosházi körforgalomig jutott az az ötvenöt éves osztrák nő, aki Sümegen másfél liter fehérbort húzott be, mielőtt kocsiba szállt. A Toyota a körforgóban egy táblát kidöntve állt meg, a nő vérében 3,36 ezreléknyi alkoholt mutatott ki a szonda.

Angyal László

Az eset még április 19-én este fél kilenckor történt, a sárvári bíróság a minap hozott jogerős ítéletet az ügyben. 

Sümeg felől Sárvár irányában haladt az osztrák állampolgárságú A. D., amikor a 8-as és 84-s utak kereszteződésében, a körforgalomnál Toyotájával felhajtott a sávokat elválasztó szigetre, majd egy közlekedési táblát kidöntve megállt. A balesetet követően a hölgy eltávozott volna a helyszínről, ha a mögötte haladó autósban ülők nem tartóztatják őt fel. Az autósok értesítették a polgárőröket, akik addig marasztalták a hölgyet, ameddig a rendőrök ki nem értek. A járőrök a láthatóan ittas osztrák sofőrt vérvételre előállították, majd az orvos szakértő megállapította, hogy súlyos fokban volt ittas hölgy, amikor az autóját vezette, hiszen vérében 3,36 ezreléknyi alkoholt mutatott ki a vizsgálat. 

A hölgy vallomásában elmondta: azon az estén Kaposvárról érkezett Sümegre az egyik ismerőséhez, majd a látogatása italozásba csapott, emlékezete szerint a másfél literre becsült fehérbort egy óra leforgása alatt fogyasztotta el. A hölgy eztán beült autójába, mert úgy vélte, biztonságosan megteszi majd a Bécsig tartó utat. 

Az első fél óra baj nélkül telt el, de a körforgalomnál - ahogyan azt a vádlott vallotta - megszédült, elvesztette uralmát a járműve fölött, így az fennakadt a táblán. Szerencsére az autó vezetője nem sérült meg a balesetben.

A Sárvári Város Bíróság ittas járművezetés miatt az osztrák hölgyet 150 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, és a közút járművezetéstől két és félre eltiltotta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!