Megnyitotta kapuit Tádé édességgyára Körmenden

Igazi különlegességgel várták szombaton délután a körmendi gyerekeket. Tádé édességgyára megnyitotta kapuit, a kicsit karácsonyi különlegességeket gyárthattak.

Bajdó Bettina

A kulturális központ szervezésében délután kettő órakor a körmendi színház aulája édességgyárrá változott, sok kis cukrász gyártotta a finomabbnál finomabb édességeket.

- Újdonság ez a rendezvény - mondta Tóth Judit szervező. - Mivel a karácsony velejárója a sütés is, ezért gondoltunk arra, hogy az adventi programok közé belecsempésszük a konyhai ismereteket is. A színház aulájában olyan édességek készülnek, melyeket nem kell sütni, s a gyerekek is könnyen összeállíthatják. Különféle ízesítésű golyókat gyúrhatnak a kicsik és a nagyok, van gesztenyénk, csokink, banánunk és kókuszunk is az alaphoz. Kuriózumnak számít a csokiba mártott meggy is. S mivel a mézeskalács is hozzátartozik a karácsonyi hangulathoz, ezért otthon készítettünk süteményeket, ezeket pedig itt helyben díszíthetik a gyerekek.

A gyerekek a kreativitásukat is kiélhették, nem csak golyók készültek, hanem különféle formák is. Népszerű volt hóember és a karácsonyfa alakú sütemény is. Két szakács, Balogh Ádám és Németh Dávid is segített a nagy munkában, így a gyerekek szakszerű irányítás mellett készítették a finomságokat.

A sütemények elkészítése után együtt vonultak a gyerekek a főtérre, ahol kinyílt az adventi kalendárium következő ablaka. Fél hatkor pedig közösen gyújtották meg az adventi koszorú harmadik gyertyáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!