Nem lesz kalandpark a Kenyérhegyen

Kőszeg képviselő-testülete döntött: a Kenyérhegyre tervezett kalandpark megvalósítására az idén nem nyújt be pályázatot. Mi indokolta a korábbi határozat megváltoztatását?

Némethy Mária

A kalandpark ötletével 2007-ben a Kőszegi Sportegyesület Síugró Szakosztálya kereste meg az önkormányzatot.  Az elképzelést támogatandónak tartotta az önkormányzat.  2008-ban be is lett nyújtva egy pályázat, de az nem nyert.

A képviselő testület 2009. június 26-án döntött ismételten a projekt-előkészítés folytatásáról, ezért megkezdődtek a tervezési munkák, az egyeztetések. A nyáron megjelent új pályázati kiírás feltételrendszere azonban változott, lehatárolta a támogatási intenzitást (30 százalék a jövedelemtermelő, 85 százalék a közcélú tevékenység).

A kalandparkba tervezett fejlesztések jelentős részben a 30 százalékos támogatási intenzitásba sorolták, így a 600 milliós beruházáshoz az önkormányzatnak a tervezettnél jóval nagyobb önrészt kellene vállalnia.

A projekt céljait így is támogatja képviselő testület, hiszen a város turizmusának fontos része lenne a kalandpark. Az előkészítés folytatódik, az önkormányzat a projekthez befektetőt keres, a megváltozott feltételekhez alkalmazkodva pedig részletesen kidolgozzák az üzemeltetést, a fenntartást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!