Pirotechnikai eszközöket csempészett Dragóner a Fradi csapatbuszával?

Debrecen - A vasárnap délutáni Debrecen-FTC NB I-es labdarúgó-mérkőzésre a gyanú szerint az FTC hátvédje, Dragóner Attila és masszőre Lipcsei Gábor a csapatbuszon csempészett be pirotechnikai eszközöket - írja a Blikk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrség előállított egy fotósmellénybe öltözött szurkolót, akinél tiltott pirotechnikai eszközök voltak. A petárdákat állítása szerint az FTC-hez tartozó két személy – a labdarúgó Dragóner Attila (34) és a masszőr Lipcsei Gábor (40) – csempészte be a drukkereknek, a csapatbuszon utazókat ugyanis nem vizsgálják át a biztonságiak a bejáratnál - olvasható a blikk.hu-n.

– A debreceni klub belső biztonsági szolgálatának munkatársai értesítették kollégáimat az esetről – kezdte Juhászné Kiss Katalin rendőr őrnagy, a debreceni rendőrkapitányság sajtószóvivője.

– A 29 éves budapesti fiatalembert, akinél 16 pirotechnikai eszközt találtak, szabálysértés miatt előállították, behozták a kapitányságra. Robbanóanyaggal és pirotechnikai anyaggal való visszaélés miatt 50 ezer forintig terjedő pénzbírságot kaphat. Úgy tudjuk, a rendőrség a szünetben a ferencvárosiak öltözőjébe is be akart menni, Berki Krisztián (29), az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója avatkozott közbe, hogy megakadályozza a nagyobb botrányt.

A Ferencváros belső vizsgálatot indít a kínos ügy miatt.  

-Tudomásom van a történtekről – nyilatkozta a Magyarországon tartózkodó, s a debreceni mérkőzést is élőben megtekintő Terry Robinson (65), az FTC Labdarúgó Zrt. elnöke. – Belső vizsgálatot indítunk az ügyben, amelynek eredményéről természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt is. Ha bebizonyosodik, hogy a csapatból bárki vétkezett, a legszigorúbban megbüntetjük.

Megkérdeztük Berkit, hogy a vétkeseket akár ki is rúghatják-e? A vezérigazgató azonban a belső vizsgálat lezártáig nem kívánt nyilatkozni. A megvádolt Lipcsei Gábor és Dragóner Attila viszont állítja, nincs köze az ügyhöz, ők senkinek semmilyen csomagot nem adtak át.

– Nem vittem senkinek semmit. A szünetben James Ashmore sérülését kezeltem – mondta Lipcsei Gábor.

– A szünetben a pályán melegítettem. Egyetlen szurkolónak sem adtam át csomagot – hangsúlyozta Dragóner Attila.

A Ferencváros egy hete kapta a szezon eddigi legnagyobb büntetését a Magyar Labdarúgó-szöveségtől. 1,5 millió forintra büntették a klubot a szurkolók által kifeszített holokauszttagadó zászlók miatt. Vélhetően az MLSZ is vizsgálja majd a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!