Számvetés ballagás idején - vasi osztályok képgalériáival

Szombathely - Csak néhány óra, s megyeszerte 2762 diák mond búcsút a középiskolának. Míg a tanulókra a közelgő ballagás, a vizsgák izgalma, addig szüleikre a jeles nap anyagi fedezetének előteremtése hárul.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Ruhák, tablók, fotók, meghívók, virágok, ajándékok, érettségi bankett, ballagási ebéd  veszik  számba a ballagással kapcsolatos  kiadásokat a   maturáló diákok szülei a napokban. Mi az  idén érettségiző  Fekécs Mariannal számoltuk össze az  utolsó középiskolai tanév nagy ünnepének költségeit, s kiderült,  akár 150 ezer forintra is rúghatnak  a család ezzel kapcsolatos kiadásai.  



A diákok, szülők hozzátartozók mellett a kereskedők is készültek az ünnepre:  a legtöbb helyen akciókkal várják a vásárlókat. 

A válság azonban a ballagásra készülők körében is érezteti hatását: az emberek jobban meggondolják, mennyi pénzt hagyjanak ott az ajándékokért, virágért az üzletekben. Emellett a szezon is később indult  tudtuk meg a kereskedőktől.   



Galériánkért kattintson a fotókra, vagy ide!
 
A ballagó fiúknak ritkán vásárolnak  csokrot  hozzatártozóik, őket inkább  egyszálas, gazdagon díszített kompozíciókkal lepik meg  Fotók: Benkő Sándor

Ide kattintva elolvashatja a cikk folytatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!