Tiesto: érzelmek, lefordítva zenére (nyereményjátékkal)

Veszprém - Alig egy hetet kell várni a rajongóknak, hogy eltöltsenek egy exkluzív éjszakát a Veszprém Arénában Tiestóval, a világ egyik legismertebb lemezlovasával.

Vas Népe

Hatalmas, látványos show, Magyarországon soha nem látott technika: húsz lézerágyú, 220 ezer watt hang, 180 ezer watt fénytechnika, speciális effektek és minden bizonnyal az év egyik legnagyobb bulija vár mindenkit szeptember 12-én a Veszprém Arénában. A világ legjobb lemezlovasának többször is megválasztott holland DJ az estet a februárban meggyilkolt veszprémi kézilabdázó, Marian Cozma emlékére ajánlja. 

No, de nézzük, miből lesz a cserebogár, vagyis ki is a holland szupersztár.
Sosem gondolta volna, hogy ekkora sztár válik belőle, de idővel minden egyre több és nagyobb lett. A '80-as évek végén egy kis bredai klubban játszott, a Spockban. Ekkoriban Breda nem számított a house középpontjának, de itt alakult ki DJ Tieësto zenei stílusa.
- Nem számított, ha kevesen voltak, azt csinálhattam, amit akartam, nagyon jót tett a más DJ-ktől való elzárkózás. Ily módon fejleszthettem magam és a zenémet vallja a lemezlovas. 


Tiesto 2009. szeptember 12-én a Veszprém Arénában lép fel

Az igazi áttörést számára az 1999-es Innercity hozta meg, utána naptára azonnal betelt, fellépett a Love Parade-en, a Nature One-on és a Hyperstate-en, valamint jó néhányszor Ibiza szigetén is. Abban az évben az Innercity volt a legjobb parti. Az első olyan nagyszabású rendezvény, ahol játszottam, és úgy gondolom, hogy az a szett addigi életem legjobb szettje volt. Az egy tökéletes szett volt egy tökéletes közönségnek!

Szeretett volna visszaadni az embereknek abból a lelkesítésből, amit tőlük kapott, és 1999 őszén Bredában megnyitotta a Magik the Recordshop elnevezésű lemezboltot. Innentől számított három év kellett ahhoz, hogy Tiestót Hollandián kívül is teljes mértékben elismerjék. Az USA-ban is szerződést ajánlottak neki, és a Summerbreeze jelentette Tieësto tengerentúli debütálását. Szeretett az USA-ban fellépni és mind a mai napig kedvenc helye.

A közönség után sorra jött a szakma elismerése is, Tiesto számos díjjal gazdagodott az évek során: 2002 év végén karrierjét megkoronázandó első helyen végzett a DJ Magazin 100 legjobb lemezlovasának listáján, amit egy évvel később megismételt. Ez volt az első olyan alkalom, hogy egy DJ kétszer egymás után első, majd egy évvel később harmadszor is nyert. De besöpört többek között három holland és belga, illetve egy MTV-díjat is. 

Az elismerések sora azonban még nem ért véget: 2004 augusztusában fellépett az athéni olimpia megnyitóján is egy 90 perces szettel. Tiestóé volt a megtiszteltetés, hogy először képviselhette egy világméretű sporteseményen a DJ szakmát.

A DJ nagyon szeret hét-nyolc órás szetteket játszani. Mert ha valahol két órát játszol, nem tudhatod, mi volt előtted vagy mi jön utánad. Hét óra viszont elég hosszú idő és utána mindig kimerült vagyok, mert amikor játszom, le kell fordítani az érzelmeimet a zene nyelvére. Ez nagyon kemény koncentrációt igényel. Negyed órával a kezdés előtt annyira elmélyülök a gondolataimban, hogy senkit sem hallok meg, aki hozzám beszél. Számomra a zenélés nem annyiban merül ki, hogy csupán bakeliteket pakolok. DJ-nek lenni és szerepelni olyan, mintha élsportoló lennél - mondta egy interjúban. 

Hát, már csak alig egy hét és kiderül... 


Tiesto
Tijs Verwest 1969. január 17-én született Bredában. A zene iránt már elég korán elkezdett érdeklődni, tizenkét éves korában már zenét írt. Mire elérte a huszadik életévét, minden komolyra fordult. Tijs mindig is úgy érezte, hogy meg kell osztania a zenét másokkal.


Szerző: Kiss Nikolett - Veszprém megyei Napló


Fergeteges, megismételhetetlen exkluzív party, melyet Te sem hagyhatsz ki!
Szeptember 2-ától szeptember 10-éig, naponta új kérdést teszünk fel a koncerttel kapcsolatban, és ha helyesen válaszolsz, automatikusan részt veszel nyereményjátékunkban. Nagy esélyed van arra, hogy Tiéd legyen a további 9 db Veszprém Arénába szóló lelátó jegy valamelyike, ahol együtt bulizhatsz a világ legnépszerűbb lemezlovasával!További részletekért klikk IDE!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!