Új körforgalom és utcafelújítás a Thököly-Rákóczi kereszteződésében

Ugyan most még csak bontják az aszfaltot és az útszegélyeket építik, de a kivitelő cég azt mondja, időre elkészül az új körforgalom és a Rákóczi utca felújítása Szombathelyen.

Ambrózai Zsuzsanna

Javában zajlik a munka a Thököly utca és Rákóczi Ferenc utca kereszteződésénél: épül az új körforgalom. A kivitelező azt mondja, eddig zavartalan a folyamat, a tervek szerint időben elkészülhet az új létesítmény.

- A kezdő fázisok egy részén már túlvagyunk, igaz, még azért a bontások zajlanak. Mindamellett a szegélyépítések már megkezdődtek - mondta el Németh Gyula, a kivitelező Magyar Aszfalt kft. területi igazgatója.

A körforgalom kialakítása, valamint a Rákóczi utca megújítása a nagyszabású Iseum projekt része. Mint arról már korábban beszámoltunk, a kivitelezés nem ment könnyen, ugyanis a harmadik közbeszerzési pályázat járt csak sikerrel. Németh Gyula azt mondja, ez azonban nem jelentett számukra semmiféle hátrányt.

- Tulajdonképpen ezzel a helyzettel a város nyert igazán, hiszen olcsóbban tudtak velünk szerződni, mint a korábbi céggel. Emellett pedig úgy vélem, a nevünk egyfajta garanciát is jelent arra nézve, hogy a munkát elvégezzük, nem fogjuk félbehagyni - teszi hozzá az igazgató.

A terület átadására augusztus utolsó napján került sor, meglehetősen örültek ennek a kivitelezők, hiszen a karnevál addigra már lecsengett. Igaz, mindösszesen negyvenkilenc napjuk van a munka elvégzésére az igazgató mégis azt mondja, nem lesz gond, ha az időjárás is úgy akarja. Az emberek most is nyári munkarendben dolgoznak, vagyis napi kilenc órát, valamint hétvégén is folyik a munkavégzés. Azt mondja, az is az ő malmukra hajtotta a vizet, hogy a vezetékek, csövek cseréje már tavasszal elkészült, ha ez nem lett volna, jóval hosszabb ideig tartana a munka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!