Újrajátszott Magyar Kupa negyeddöntő Répcelakon: húsz év után megint a Fradi nyert (Galéria)

Répcelak - Négy gól, számtalan sonkás-szalámis szendvics, narancssárga Fradi-busz: békebeli futballhangulat Répcelakon. Az 1989-es MNK negyeddöntő évfordulóján az FTC öregifúk 3:1-re verte répcelaki vendéglátóit.

Pum András

Közel félezren gyűltek össze az 1989-ben rendezett MNK negyeddöntő húsz esztendős jubileumára, amelyet mi mással, mint az Répcelak-FTC öregfiúk meccsel ünnepeltek. Pályára léptek az akkori csata főszereplői valamint a 90-es Fradi-csillagai is, így  Hrutka János, Keller József, Topor Antal, Bánki József és Dzurják "Csöpi" is az egyébként kiváló répcelaki gyepet koptatta. 


Húsz múlva, veletek, ugyanitt Fotó: Benkő Sándor Képgalériáért klikk a képre!

 A Fradi old boys az első csapat hivatalos buszával, azaz a narancssárgára mázolt járművel érkezett, de a mez sem maradt szárazon: zöld hosszú ujjú melegítőfelsőfelsőhöz, narancsárga nadrág, narancssárga sportszár dukált. Akik kilátogattak nem bánták meg: a szoros emberfogást nagy ívben kerülő 2x35 perces meccs több szép akciót, átadást hozott, de ahogy mondani szokták: kidomborodott a csapatok közötti differencia, a Fradi 2:0-s félidő után 3:1-re győzött. A Répcelak gólját Csordás tizenegyesből,a  fővárosiakét Nagy Zsolt, Topor, és Szűcs szerezte. 

Bár a Répcelak 24-es kerettel készült a nagy meccsre, a mindössze 15 fővel érkezett Ferencváros különösen az első félidőben játszott fölényben. Szünet után viszont az egyre fáradó vendégek ellen több helyzetet is elpuskáztak a hazaiak.


Erő, lendület húsz esztendő múltán is Galériáért klikk a képre!

 A meccs lefújását követően pedig fiatalabbak, idősebbek egyaránt megfogadták a hangosbemondó tanácsát: egy-egy autogrammért, csoportképért megrohanták a vendégeket. Miután Limpergerék áthámozták magukat az autogramvadászokon, letusoltak és bevetették magukat a minden földi jóval - értsd hidegtál-és szendvicshegyekkel - felszerelt VIP-szobába, ahol aztán igyekeztek pótolni az energiaveszteséget. 

Az egyszerű Fradi-mezes szurkolók pedig a pálya mögött büfében azzal a boldog tudattal vegyültek el,  hogy  a mai "ászok", Libdi, Wolfe és a tréner Bobby Davison előtt is létezett már Ferencváros...

Répcelak-FTC 1:3 (0:2). - Répcelak, 500 néző, játékvezető:
Szarka (Boda, dr. Szabó P.).
Répcelak: Németh J. - Németh T., Biczó, Mesterházi, Simon -  Molnár L., Fehér, Szabó R., Csordás - Kocsis, Teke. Pályára lépett még: Tóth Zs., Szabados, Pintér, Szőllősi, Héra, Horváth B., Kocsis, Takács I., Koksa, Gombás, Szabó T., Hozbor, Mészáros. Edző: Csorba János.
FTC: Kollár - Szűcs (Németh K.), Hrutka, Limperger, Keller - Topor, Bánki, Kincses (Szemán) - Nagy Zs., Dzurják (Páling),  Dukon (Wukovics). Edző: Kincses Sándor.
Gólszerzők: Csordás (11-esből) a 60., illetve Nagy Zs. az 5., Fehér a 24., Szűcs a 64. percben.

Szarka Sándor, a Vas Népe tudósítója összegyűjtötte a 20 évvel ezelőtti (1988/89-es sorozat )kupameccsek történéseit:

Legjobb 16 közé jutásért: Répcelaki Bányász-Veszprém 0-0 /11-esekkel 5-4/


L egjobb 8 közé jutásért: Répcelaki Bányász-Tatabánya 2-1
Góllövők:
Varga,Csordás

1989.ápr.19.
Legjobb 4 közé jutásért Répcelakon: Répcelaki Bányász-FTC 0-3. 5000 néző

Répcelak:Németh II. - NémethT.Molnár,Kiss,Simon - Fehér, Biczó ,Mesterházi, Varga - Bokor (Teke),Sziffer (Csordás) 
FTC: Józsa - Simon,Pintér,Limperger,Keller - Topor,Bánki,Dukon - Wukovics,Fischer,Fonnyadt (Kereszturi)

Visszavágó az Üllői úton: FTC-Répcelak 4-1. 5000 néző
Répcelak: Tóth - Németh T.,Molnár,Simon,(Varga), Csorba P. - Bokor,Kiss,Fehér,Mesterházi - Teke,Sziffer(Csordás).
FTC: Józsa - Vaszil,Pintér,Limperger,Keller - Albert,Topor,Keresztúri - Wukovics,Dzurják, (Bús) Dukon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!