Vereséggel búcsúzott szurkolóitól a bronzérmes Haladás

Szombathely - Vereséggel búcsúzott szurkolóitól a bronzérmes Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szezon utolsó meccsén a zöld-fehérek az ősi rivális ZTE gárdájától kaptak ki 2:1-re.

Balla Emőke

A mérkőzést a ZTE kezdte aktívabban, jobbára a hazai térfélen pattogott a labda. Aztán a szombathelyiek átvették az irányítást, gyors, látványos támadásokat vezettek, ám az akciók végén a labda vagy éppen Vlaszák kezében landolt, vagy elkerülte a kaput. A félidő hajrájára azonban kiszabadult a ZTE a szorításból.

A második félidőt mindkét szurkolótábor látványos pirotechnikai bemutatóval nyitotta. A füstfelhő beborította a pályát, így a bíró félbeszakította a meccset, néhány perces szünetet rendelt el. Amint rendeződtek a látási viszonyok, folytatódott a csata. Kassai játékvezető hergelte a hazai szurkolókat: két nyilvánvaló, látványos kezezésért sem ítélt tizenegyest a Haladás javára. A hazaiak jól futballoztak, csak a gól hiányzott a játékukból. Ám a ZTE is a három pontért harcolt: Pavicevic közeli fejese a 67. percben a felső lécen csattant. A 70. percben felrobbant a stadion: Tóth Péter ívelt be balról, Kenesei mellel a védők mögé tette a labdát, középen érkezett Oross, és estében, 10 méterről a kivetődő Vlaszák mellett a bal alsó sarokba rúgta a labdát (1:0). A ZTE óriási erőket mozgósított az egyenlítésért, ám úgy tűnt, ezen az estén nem lehet gólt rúgni a Haladásnak. Aztán a 90. percben mégis megzörrent a hazai háló: egy felívelésbe Pavicsevics csúsztatott bele, az ártalmatlannak tűnő labda a földön furcsán megpattant, és Rózsa válla mellett a kapuba hullott (1:1). De még nem volt vége a meccsnek. A 92. percben Waltner húzott el a jobb szélen, visszapasszolt középre, a röviden érkezett Balázs, aki az ötösről egyből kapura lőtt, Rózsa még belekapott a labdába, ami a jobb alsó sarokba csorgott (1:2). Az óriási hajrát kivágó ZTE végül megnyerte a szomszédvári rangadót. Ám ez nem rontotta el a hazai szurkolók örömét - éremosztás, óriási buli következett a mérkőzés után.

Csertői Aurél: - Mindenkinek köszönöm, aki hozzásegített minket a harmadik helyhez. Változatos, jó meccset játszottunk a ZTE-vel, 1:0 után nem hittem volna, hogy veszítünk. Ami az egyenlítő gólt illeti: utoljára falusi meccsen láttam ilyet, a rossz gyepen megpattant a labda.

Csank János: - Gratulálok Csertői Aurélnak a bronzhoz. Gratulálok Szombathely városának is, hogy ilyen csapatot hozott össze, remélem, ismét vidéki fellegvár lesz a vasi megyeszékhely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!