Vízibiciklivel együtt süllyedt el a fiatal a csepregi tóban (frissítve)

Hétfő este a csepregi tóban vízibiciklivel együtt elmerült egy fiú. A tűzoltók búvárok segítségével keresték a fiatalt; végül kedden délután találták meg a holttestet.

Vas Népe

Hétfő este nyolc óra előtt érkezett a bejelentés a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére, hogy a csepregi tóban egy fiatal  vízibiciklivel elsüllyedt - tájékoztatta portálunkat dr. Kazmar Enikő szóvívő.

Közlése szerint egy három főből álló társaság tartózkodott a tónál hétfő kora este. A parton talált vízibiciklivel egyikük bement a tó közepére.

A parton maradt társai sikoltozásra lettek figyelmesek, mivel a fiú nem tudott úszni és látták, hogy elmerül a járművel együtt.

A parton lévő szombathelyi fiú megkísérelte kimenteni a fiút, de nem sikerült. A tűzoltók búvárok segítségével 23 óra 40 percig kutattak utána, de nem találták meg.

A szakemberek kedden tovább folytatták a fiú keresését.

Információink szerint a csepregi és a horvátzsidányi önkéntes tűzoltók egy magán tulajdonban lévő csónak segítségével is folytatták a kutatást, amibe bekapcsolódtak a körmendi hivatásos tűzoltók is saját csónakjukon.
Kis radarral vizsgálták a meder fenekét. A partról tűzoltók és rendőrök is távcsövekkel pásztázták a vízfelszínt. Balatoni vízimentőket is értesítettek, akiknek nagyobb teljesítményű radarjuk (szonárjuk) van.

Kedden 16 órakor a megyei kataszrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk, hogy nem sokkal azelőtt megtalálták a fiatalember holttestét és a vízi járművet is.  Szonár segítségével vízimentők találták meg a fiatalembernek a holttestét, közölte a Balatoni Vízimentő Szolgálat kedden az MTI-vel.

Tar Mihály szóvivő közleményében tudatta: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a csepregi tűzoltók kérésére segítettek a kutatásban, amely végül eredményre vezetett. Mint írta, a vízalatti radar segítségével az elsüllyedt vízibiciklit is megtalálták.
   
Kazmar Enikő, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI tudósítójának érdeklődésére elmondta: a helyszíni szemle jelenleg is tart a csepregi tó partján.
   
Hozzátette: információi szerint az elhunyt egy 20 év körüli szombathelyi férfi. Az esetet a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!