Zűr az autósiskolák oktatóinak képzése körül

Az autóiskolák oktatóinak továbbképzése és vizsgáztatása körül idén volt némi bonyodalom. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) azt tervezte, hogy annak az oktatónak, aki elbukik az írásbeli KRESZ-vizsgán, januártól visszavonják az oktatói engedélyét.

Angyal László

Az oktatók érdekvédelmi szervezetei tiltakozása nyomán a terv hamvába holt, mint ahogyan arról is letett a hatóság, hogy novemberben „mopedes” gyakorlati vizsgán teszteljék az oktatókat. Vas megyében három érdekvédelmi szervezetbe tömörülnek az autóiskolák oktatói. Az ATI Szövetség vasi elnöke Putz Miklós. Elmondta: egyedül az győriek tiltakoznak oly módon, hogy a teszten minden kérdésre a „B” választ húzták be. Egyébként is: Vasban jó a kapcsolat az NKH helyi munkatársai és az autósiskolák vezetői között.

Dóka Zoltán egy másik érdekvédelmi szervezet vasi vezetője elmondta: ők az oktatók továbbképzésére éves tervet készítenek, mely alapján már tavasszal elkezdték az oktatók oktatását. Nagy István, a Magyar Autósiskolák Szövetségének megyei elnöke aláhúzta: az oktatók elemi érdeke, hogy a KRESZ változásait naprakészen tudják és alkalmazzák. Az NKH által javasolt, a B típusú jogosítványok megszerzéséhez szükséges írásbeli KRESZ-vizsga teljesítése nem jelenthetett gondot egyetlen oktatónak sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!