Csehiminszenti civil

2018.01.24. 09:53

A szépkorúak győzedelmeskedtek a kvízben

A Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola tanulói mindannyian a falu szülöttének, Mindszenty Józsefnek a templomtéren magasodó szobra köré gyűlve, köszöntő beszéddel, a Himnusz közös szavalásával ünnepelték a Magyar Kultúra Napját.

Civil Tudósítónktól

A Mindszenty József szobor köré gyűlve ünnepelte a magyar kultúra napját a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola.

 

A Mindszenty József szobor köré gyűlve ünnepelte a magyar kultúra napját a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola.

Az iskolában már hagyománnyá vált rendezvény során Borhi Tamás tanár úr köszöntötte az ünnepet, méltatta kultúránk szépségét, megismerésének fontosságát. Felső tagozatos tanulók gyönyörű versekkel készültek, a Himnuszt szavaló diákok szavait csengő hangon ismételték az iskola apróságai is. Az ünnepséget László Jánosné igazgató asszony üdvözlő szavai zárták.

Fotók: Gaálné Pápai Viktória

A közös megemlékezést követően a magyar kultúra napja alkalmából aktuális kérdésekre épülő kvízjátékra hívták az iskolások a helyi művelődési házban az Idősek Klubja tagjait. Bár a diákok felkészülten érkeztek a vetélkedőre, szépkorú vendégeik fölényesen győzedelmeskedtek, és ajándék csokoládéval tértek haza.

A magyar kultúra napján a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola csapatai és a helyi Idősek Klubja csapata is megmérkőzött egy kvízjáték keretében

Gaálné Pápai Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!