szentgotthárd

2018.05.06. 08:00

Eljött a kiállításnyitóra a Japán Fotóművészek Szövetségének elnöke is

Eddig 72 országban járt a fotóművész. Sokadik önálló tárlatát rendezték falakra – ezúttal Szentgotthárdon láthatóak Kardos Tamás pillanatfelvételei.

Civil Tudósítónktól

Szépszámú érdeklődőt vonzott a kiállításmegnyitó, amely rendhagyó módon kezdődött: Varga Bence, a Zaporozsec zenekar frontembere Cseh Tamás-dallal törte meg a szentgotthárdi színházaula halk moraját. A jelenlévőket, miután elfoglalták helyeiket, Horváth Tiborné japánul köszöntötte.

A városi könyvtár és a fotóklub által rendezett tárlatmegnyitót megtisztelte jelenlétével Ryuichi Tazaki, a Japán Fotóművészek Szövetségének elnöke.

Kardos Tamás egy éve választotta magának lakhelyül Vas megyét, Kőszegszerdahelyen talált otthonra. Látok, tehát láttatok ars poeticájával vallja, hogy szerencsés ember, hiszen a természettől megkapta a látás képességét. – Képeimmel a környezet megnézhető elemeiből szeretném azt a pillanatot kiragadni, amikor a másodperctöredék mesélni kezd évekről, történelemről, emberekről, s talán csak a szépről – árulta el Kardos Tamás a „hivatalos” megnyitót követő kötetlen beszélgetés során.

Elmondta, nem szeret manipulálni. Véleménye szerint az objektív képkivágása megtalálja a harmadik dimenziót, amely csak a fotók síkján túl lelhető fel.

Az ötven színes fotó pünkösd napjáig tekinthető meg a szentgotthárdi színház aulájában.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik