Életmód

2013.04.29. 09:11

Egyre több a virágpor a levegőben

Tovább erősödött a pollenterhelés az országban, már a platán is tüneteket okoz az arra érzékenyeknél. Virágporát magas koncentrációban mérték.

Bajdó Bettina

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Aerobiológiai Monitorozási Hálózatának adatai szerint az elmúlt  héten egy-egy napon a kőris, a fűz, a nyír és a juhar pollenkoncentrációja is elérte a magas szintet. Folytatódott a gyertyán pollenszórása - virágpora jellemzően közepes mennyiségben volt jelen, de Miskolcon szerdán már magas szintet ért el. Ugyanakkor csökkent a ciprus- és tiszafafélék, valamint a nyár pollenkoncentrációja, bár még jellemzően elérték a közepes szintet. Elkezdődött, illetve felerősödött a tölgy és a bükk pollenszórása, virágporukat már több helyen közepes mennyiségben monitorozták. Jelen volt még a csapdákban az éger, a mogyoró és a szil virágpora is, de általában már csak alacsony koncentrációban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!