f1

2015.02.18. 09:38

Nasr úgy véli, megérdemli az F1-es ülést

Az, hogy nem lett GP2-es bajnok, nem azt jelenti, hogy nem érett meg a Forma-1-re.

Tajthi Andrea

Fotó: Sauber Motorsport AG

Felipe Nasr úgy véli megérdemli a Forma-1-es ülést, annak ellenére, hogy a GP2-ben nem sikerült megszereznie a végső győzelmet, tavaly a harmadik helyen zárt. A széria bajnoka, Jolyon Palmer nem kapott F1-es szerződést idén. De így járt a korábbi bajnok, Fabio Leimer is.

A brazil versenyző a Sauber csapatnál debütálhat idén a Forma-1-ben, melyhez nagyban hozzájárult személyes szponzora, a Banco do Brasil.

"Több okból nem lettem bajnok (a GP2-ben)." - véli Nasr. "A GP2 egy nagyon versenyképes széria, így nagyon jó, hogy tudtam futamokat nyerni és többször is küzdhettem a bajnoki címért. A Forma-1-ben sem lesz minden versenyző bajnok. Ezen kívül a GP2 volt az egyetlen széria, amiben nem lettem bajnok, a csapat pár hibája miatt, és mert egyes dolgok egyszerűen nem jól alakultak. Ilyen is előfordul, annak ellenére, hogy persze az lenne a jó, ha mindent meg tudna nyerni az ember."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!