f1

2015.03.13. 14:26

Szoftverhiba miatt nem indulhat a Marussia?

Bár mindent megtett a kis csapat, hogy ott legyen a melbourne-i rajtrácson, egy apró hiba keresztbetett

Kelemen Attila

Az elmúlt pár hétben a Marussiát illetően csak jó hírekkel szolgálhattunk: azaz a tavaly csődeljárás alá került alakulat kilábal a hullámvölgyből, és egy átalakított tavalyi autóval rajthoz is állhatnak idén. A Ferrari és a McLaren meghosszabbította velük a technikai együttműködését, és még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos töréstesztjein is átment a módosított autójuk..

A csapat el is utazott Ausztráliába, ám ott a technikai ellenőrzést követően kiderült, hogy az erőforrás szoftverével komoly gondok vannak: mivel Ferrari 2014-es hajtóegységeit használják, és az ehhez szükséges adatok nem állnak rendelkezésre. Az ok pofon egyszerű: a télen el kellett adniuk a felszerelésük egy részét, így a szoftvert is, ami most roppant szükséges lenne: nélküle nem tudják működtetni a motort. Ráadásul a Ferrari sem tud segíteni, mivel nincsenek kéznél az adatok: nem számítottak arra az olaszok, hogy szükség lesz rájuk a szezonnyitón.

Hogy a probléma mennyi idő alatt oldódik meg, egyelőre nem tudni. Azonban az Auto Motor und Sport információi szerint ez akár hetekig is eltarthat. Azaz akár a Bahreini GP lehet a Marussia idei első futama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!